Inițializează o căutare

SAMGPL

Procurorul Daniel Pată va conduce Serviciul de combatere a corupţiei la nivel înalt până în 2021

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, Daniel Pată, va conduce pentru următorii trei ani de zile Serviciului de combatere a corupţiei la nivel înalt din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).


Numirea sa a fost făcută joi, 10 ianuarie a.c., la aproximativ două luni de zile de la delegarea sa la conducerea acestui serviciu.

Cu mai bine de patru luni în urmă, Daniel Pată fusese transferat pe un post de procuror, la DNA Bucureşti.

În presa centrală, surse judiciare puneau la îndoială atât delegarea lui Daniel Pată, cât şi alte decizii similare luate în şedinţa CSM a secţiei pentru procurori. Acestea susţin că „este pentru prima dată când este adus un procuror fără experienţă profesională şi este numit direct şef de serviciu”.

Daniel Pată s-a aflat ani buni pe lista celor 200 de procurori aflaţi „la post” prin delegare. Despre aceştia s-a spus nu o dată că sunt, practic, la mâna procurorului general, în condiţiile în care, neavând stabilitatea conferită prin lege, pot fi determinaţi la orice oră să execute un ordin sau altul, refuzul fiind echivalent cu încetarea cu caracter imediat a delegării cu toate consecinţele instituţionale şi financiare de rigoare.

Pe de altă parte, promovarea la unitatea centrală a DNA ar putea fi foarte uşor pusă şi pe seama bilanţului activităţii celui aflat la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni în plin scandal al ciocnirilor dintre clanurile de interlopi din Bărbuleşti.

De menţionat şi că Daniel Pată a fost unul dintre cei 3.876 de semnatari ai memoriului privind retragerea proiectului de modificare a legilor justiţiei.

Conducerea Parchetului Urziceni a fost preluată, odată cu „transferul” lui Pată la DNA, de Margareta Iancu, alt procuror cu state vechi în instituţie. Cea care a preluat la 1 septembrie a.c. şefia PJ Urziceni a intrat în atenţia opiniei publice în urmă cu doi ani, când a participat la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru şefia Parchetului Urziceni, concurs câştigat la vremea respectivă de către Daniela Manolache.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare