Inițializează o căutare

SAMGPL

Deznodământul în „războiul” directorului Cruţu cu Ministerul Tineretului şi Sportului, în februarie

Totul a început la sfârşitul lunii octombrie a anului 2017 când directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport a primit de la ministerul de resort ordin de detaşare pentru şase luni pe postul de director al DJTS Suceava.


La momentul respectiv, cel care ocupă şi în prezent postul de director al DJTS Ialomiţa a refuzat fără echivoc detaşarea invocând probleme de sănătate care îl împiedicau să dea curs ordinului. Care ordin a „picat” chiar într-o perioadă în care Marin Cruţu se afla în concediu medical. Aflat la conducerea DJTS Ialomiţa din anul 2009, Marin Cruţu a părut să nu mai corespundă din punct de vedere politic exigenţelor postului astfel că trebuia să lase locul de la Slobozia liber şi să-şi înceapă în luna noiembrie activitatea „în exil” la celălalt capăt al ţării. Numai că, în absenţa oricărei motivări clare a detaşării, Cruţu a atacat în instanţă documentul emis de minister şi, ca urmare a deciziei magistraţilor Tribunalului Ialomiţa, s-a întors la începutul anului trecut, mai exact pe 5 ianuarie 2018, în postul de conducere de la DJTS Ialomiţa. Prin ordin de ministru, emis în urma sentinţei civile pronunţată de instanţa de la Slobozia, la documentul emis la vremea respectivă de MTS a fost ataşat şi un certificat de grefă care atesta „subţirimea” ordinului de detaşare. Ulterior, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti care şi-a declinat competenţa şi l-a retrimis spre justă soluţionare instanţei de la Slobozia. 

La termenul din 25 septembrie, s-a luat act de cererea de abţinere formulată de judecătoarea Daniela Răceanu şi s-a constatat „incompatibilitatea acesteia în soluţionarea cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2083/98/2017*. Ulterior, la termenul din 19 noiembrie 2018 s-a produs o nouă amânare, judecătorul de caz desemnat aleatoriu acordând termen Ministerului Tineretului şi Sportului să-şi motiveze decizia.

Primul termen din 2019, cel din 14 ianuarie, a coincis cu o nouă amânare în condiţiile în care MTS nu a trimis informaţiile solicitate. În această situaţie instanţa s-a văzut nevoită să acorde un nou răgaz Ministerului Tineretului şi Sportului pentru a-şi nuanţa şi motiva cât mai temeinic ordinul de detaşare emis pe numele lui Marin Cruţu. De astă dată, însă, acest răgaz va fi de aproape o lună, următoarea înfăţişare în dosarul „Cruţu vs. MTS” fiind stabilită pentru 25 februarie.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare