Fosta deputată Cristina Pocora a demisionat din Consiliul de Administrație al TVR

Cristina-Ancuţa Pocora şi-a dat demisia din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, unde era membru supleant, şi se pregăteşte pentru Consiliul Naţional al Audiovizualului. Chiar dacă a născut de curând, Pocora sare din funcţie în funcţie, conform intereselor preşedintelui Iohannis.


Fosta deputată PNL a fost propusă ca membru supleant de către liberali, în luna martie a acestui an, propunerea trecând de votul plenului reunit al Parlamentului.

În luna noiembrie a.c., însă, Pocora a fost propusă de către Administraţia Prezidenţială pentru a face parte din Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru următorii şase ani de zile, în contextul în care o parte din echipa ultimilor ani a ajuns la final de mandat.

Pe vremea în care era preşedinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, Cristina Pocora a sesizat CNA cu privire la un spot publicitar care utilizează bebeluşii pentru a stimula vânzările la o vopsea. Fosta deputată nu şi-a irosit timpul, întrucât în aceeaşi lună (martie 2011), CNA a oprit difuzarea acelei reclame.

Televiziunea Română nu rămâne fără ialomiţeni!

Doina Gradea aflându-se şi în prezent în poziţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune. Aceasta a fost aleasă oficial în funcţie la finele lunii martie a.c., însă a ocupat-o interimar încă din toamna anului trecut.

Doina Gradea, care a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, a ajuns să lucreze pentru Mediafax, ca reporter, în anul 1992, fiind recomandată de Andrei Boncea. Un an mai târziu, a devenit editorul general adjunct al agenţiei de ştiri.

Din 1995 a fost asistenta personală a lui Adrian Sârbu, după care, în 1998, a fost Corporate Affairs Manager pe grupul MediaPro şi pe canalele Pro TV.

Din 2004 a fost director executiv al canalului Pro TV Internaţional. În 2014, a fost concediată de la conducerea postului, măsură pe care a contestat-o în instanţă. Gradea a pierdut, însă, procesul definitiv.

În ianuarie 2016, Doina Gradea a început colaborarea cu Ştirile TVR, fiind consilier. Două luni mai târziu, în martie 2016, ea a fost propusă de PSD în Consiliul de Administraţie al TVR, ajungând apoi să conducă interimar Televiziunea Română și, ulterior, aleasă de parlament.

Andrei Banu
© Jurnalul de Ialomița 2016-2018