Inițializează o căutare

SAMGPL

Andreea Conescu, consilier local PNL Slobozia: „Cred în ideea de Smart City, nu şi în capacitatea „echipei Mocioniu” de a le pune în practică”

Principala voce a Opoziţiei din Consiliu Local al Municipiului Slobozia consideră că municipiul reşedinţă de judeţ poate şi e chiar obligatoriu să devină un adevărat oraş inteligent. Singura problemă, în opinia Andreei Conescu, este legată de capacitatea „echipei Mocioniu” de a le transpune în practică. Fidelă principiilor enunţate nu o dată fie în cadrul şedinţelor comisiilor de specialitate, fie în plenul Legislativului Local, Andreea Conescu apreciază că nici una dintre „întâmplările” din ultimii ani din Slobozia nu garantează că proiectul va fi dus la bun sfârşit: „Mi se pare că oraşul acesta de 50.000 de locuitori ne dă şansa să facem şi piste ciclabile, şi alei pietonale, şi reţea wireless şi instalaţie de supraveghere video care să ne asigure liniştea. Cu atât mai mult cu cât sunt făcute şi pe bani europeni. Doar că, din păcate, nimic din modul în care s-au derulat proiectele în ultimul timp nu-mi oferă garanţia că Smart City va deveni realitate, că vor avea capacitatea tehnică şi administrativă de a duce proiectele la bun sfârşit. 


Mi-ar plăcea să văd ideile puse în practică, dar nu am încredere în ei, după toate proiectele ratate. Uitaţi-vă la Piaţă, care e ceva de coşmar, şi va fi şi în continuare. Se chinuie de şase ani să facă un cimitir, iar acum vor să cumpere teren cu 100.000 de euro hectarul. Şi nu sunt singurele exemple…”, afirmă răspicat consilierul liberal. La capitolul „lipsă de viziune şi perspective”, Andreea Conescu aminteşte şi despre „episodul DADP”, instituţie care după ce a ratat licitaţia pentru achiziţionarea de utilaje pentru deszăpezire s-a văzut obligată să le închirieze pentru a trece cu bine peste sezonul de iarnă 2018-2019. 

În ceea ce priveşte cauzele pentru care proiectul „Slobozia – Smart City” este sortit eşecului, Conescu spune că nu se poate vorbi despre rea voinţă, ci despre o incapacitate funcţională devenită aproape „loc comun” în Primăria Slobozia: „Dacă te duci în Primărie şi spui că ar trebui făcut ceva, primul răspuns este că nu se poate. Trebuie să te rogi de toată lumea. Şi fără să te duci la primar să-i spui despre ce e vorba, nu se rezolvă nimic. Iar faptul că peste un an şi jumătate se va schimba din nou conducerea oraşului înainte ca aceste proiecte să se termine, nu e de natură decât să ne sperie. Sunt şanse mari ca cei ce vor veni după actuala administraţie să aibă altă viziune şi alte priorităţi”.

Pe de altă parte, în opinia Andreei Conescu, faptul că primarul Adrian Mocioniu şi cei doi „locotenenţi”, Gabriel Muşat şi Rudolf Gradea, au lipsit de la evenimentul de lansare al proiectului „Slobozia –Smart City” ar putea fi şi un indicator al faptului că actuala administraţie este decuplată de la proiect: „E posibil să se dezică de proiect la modul „e o iniţiativă privată, noi îl susţinem şi atât”. Dar, este un aspect minor, dacă programul acesta se implementează sau nu mai ales că sunt multe alte proiecte vitale pentru oamenii oraşului despre care nu se mai spune şi, mai ales, nu se mai face nimic”

Primăria Municipiului Slobozia a anunţat săptămâna trecută că „oraşul a intrat în era digitală” odată cu lansarea a patru aplicaţii integrate în conceptul de Smart City şi dedicate, teoretic cel puţin, dezvoltării urbane concomitent cu îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor Sloboziei.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare