Inițializează o căutare

SAMGPL

Sondajul care prezintă profesorii ca pe niște despoți, pus la îndoială

Potrivit unui studiu, controversat, în opinia noastră, aproape jumătate dintre profesorii români sunt de acord cu un regim dictatorial, sunt de părere că homosexualitatea nu poate fi acceptată şi se declară pentru pedeapsa cu moartea. Studiul a fost realizat de patru cercetători ai Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj – Gabriel Bădescu, Claudiu Ivan, Daniela Angi şi Oana Negru-Subţirică.


Unele dintre rezultate sunt relativ halucinante:

- 45% dintre profesorii români sunt de acord cu un regim dictatorial;

- 40% dintre ei se declară pentru pedeapsa cu moartea;

- 40% sunt de părere că homosexualitatea nu poate fi acceptată.

- unul din trei dascăli nu vrea să fie vecin cu persoane de etnie romă (42,5%);

- nu vrea să aibă de a face cu membri ai comunităţii LGBT (38,3%);

- nu vrea să aibă de a face cu persoanele care vorbesc o altă limbă (33.7%);

- nu vrea să aibă de a face cu cuplurile în care partenerii nu sunt căsătoriţi (33,1%);

- peste 50% dintre respondenţi îi resping pe cei care consumă droguri sau sunt dependenţi de alcool.

Veridicitatea studiului, pusă la îndoială

...atât de noi, cât şi de mai mulţi internauţi. Totodată, trebuie menţionat şi faptul că sunt judeţe în care realizatorii n-au ajuns. Potrivit liderului Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI), Traian Mitrea, profesorilor din Ialomiţa nu le-a fost solicitată participarea la un astfel de sondaj. În acelaşi timp, liderul USLI cataloghează rezultatele ca fiind unele radicale şi nici el nu este ferm convins că acestea corespund realităţii.

„Nu am date certe. Se vehiculează că a fost făcut un astfel de sondaj, dar nu pot să mă pronunţ. Ştiu despre existenţa sondajului, a circulat şi pe «firul închis» al nostru. (...) Unele rezultate, într-adevăr... eu nu aş fi putut fi atât de radical”, ne-a declarat Traian Mitrea.

Întrebat dacă au participat la acest studiu şi profesori din judeţ, liderul USLI a răspuns: „Din judeţ nu au participat în nici un caz, aş fi avut cel puţin un semnal. Nu ne-am ocupat, n-am fost implicaţi şi nu ni s-a solicitat să o facem”.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare