Inițializează o căutare

SAMGPL

Producțiile de floarea soarelui au depășit 4.000 kg/ha

În Ialomiţa, hibrizii de floarea-soarelui au oferit producţii foarte bune în acest an. Neaşteptate chiar, după cum spun chiar fermierii care la începutul campaniei nu aveau prea mari speranţe şi credeau că din cauza vremii nu vor obţine rezultate foarte bune. Însă, stabilitatea hibrizilor P64LE25 şi P64LE99 a fost demonstrată încă o dată, producţiile depăşind 4.000 kg/ha şi fiind printre cele mai mari din ţară.


În judeţul Ialomiţa, cea mai bună producţie la floarea-soarelui a fost cea obţinută de Adrian Georgescu, care lucrează 2.600 ha în satul Smirna, comuna Griviţa, iar această cultura a ocupat 140 ha. A fost premiat de Pioneer cu premiul „Fermier campion”, înregistrând o producţie de 4.430 kg/ha.

„Am arat în toamnă şi am efectuat o lucrare cu discul, apoi în primăvară am intrat cu combinatorul. Înainte de semănat am aplicat 200 kg/ha îngrăşăminte complexe 18.46.0, am semănat la sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie, iar în ceea ce priveşte fertilizarea, am mai dat la prăşit 100 kg/ha de azot. Cultura a primit un erbicid preemergent, un graminacid în vegetaţie şi două fungicide, primul la 6-8 frunze, al doilea în faza de buton floral. Doar atât am aplicat şi am recoltat începând cu finalul lunii august”, a declarat fermierul campion.

Un alt fermier campion este bucureşteanul Mihai Miu, care a obţinut 4.400 kg/ha. În cadrul fermei din Axintele, acesta lucrează 2.000 ha, iar în acest an a semănat floarea-soarelui pe 120 ha, după culturile de grâu şi porumb.

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare