Inițializează o căutare

SAMGPL

O familie din Scânteia scoate anual un profit de 10.000 de euro din lavandă

Ialomiţenii au început să se orienteze către culturi profitabile, care le aduce un trai decent, cu mai puţină muncă decât în cazul culturilor clasice de cereale. Familia Manolache din Scânteia este deja la al treilea an în care cultura le merge bine. Şi, prin urmare, şi afacerea s-a diversificat.


Acum Elena Manolache a învăţat să facă şi ulei esenţial de lavandă, tinctură, apă florală, sare de baie, lumânări parfumate şi săpunuri. Iar în primăvară, adaugă hectarului pe care l-au cultivat până acum încă un hectar şi jumătate.

„Soţul a fost cu ideea, mie mi-a plăcut, deşi nici unul nu ştia nimic despre asta. Lavanda e o plantă foarte viguroasă, foarte rezistentă la clima noastră, fără dăunători şi o putem păstra bio. Şi aşa am început, a fost un pic o inconştienţă, dacă stai să te gândeşti prea mult, poate n-o mai faci”, a explicat femeia, aflată la evenimentul Bărbaţi pe Mătăsari, din Capitală.

Profit de 10.000 de euro pe an, cu vreme bună

De altfel, la astfel de evenimente şi târguri îşi fac clienţi noi. Pe internet vând mai puţin acum.

Dintr-un hectar de lavandă câştigă în jur de 7-8.000 de euro, poate chiar 10.000, într-un an bun. Sunt mulţumiţi.

Pe lângă produsele din lavandă pe care le comercializează, familia din Scânteia a primit şi altfel de cereri: foto shootinguri în lanul cu lavandă, de la cupluri care vor să se asorteze, în ziua nunţii, cu movul plin de speranţă al plantei, sau de la bloggeriţe.

Familia a fost autodidactă. Singuri au învăţat cum să fie agricultori, au citit pe internet, au citit în cărţi. Şi, bineînţeles, cel mai mult au învăţat pe câmp.

Lavanda este o plantă minune, cu efect calmant, antistres, dar care poate trata şi cefaleea sau durerile abdominale.

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare