Inițializează o căutare

SAMGPL

IPJ cercetează listele strânse de USR Urziceni în cadrul campaniei „Fără Penali"

La mai bine de două luni după ce a izbucnit scandalul semnăturilor neconforme de pe listele strânse de voluntarii USR, situaţia juridică a dosarelor ce conţin documentele respective rămâne incertă. În sensul că dosarele respective aşteaptă pe biroul primarului Constantin Sava să fie ridicate de organele de poliţie pentru verificări. Asta după ce au fost depuse două plângeri penale pentru folosire abuzivă a datelor personale, iar specialiştii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei au sesizat în cazul câtorva zeci de petiţionari, semnături puse în dreptul unor nume care nu corespundeau cu seriile actelor de identitate.


Teoretic, dosarele cu cele 2830 de semnături ar fi trebuit ridicate de reprezentanţii organizaţiei locale a USR Urziceni şi depuse la Parlament până cel târziu pe 21 septembrie. Practic, Constantin Sava a refuzat să le înmâneze reprezentanţilor legali ai partidului condus de Dan Barna, invocând faptul că în cauză a fost deschis un dosar penal.

Până la această oră, nici organele de poliţie nu au făcut demersuri în vederea ridicării documentelor a căror veridicitate a fost contestată, gestul soldându-se cu emiterea a două dispoziţii de scoatere din listă. La fel au procedat angajaţii SPCLEP Urziceni şi în cazul persoanelor ale căror date s-au dovedit a fi neconforme cu cele din evidenţele autorităţilor locale. Măsura a fost la momentul respectiv contestată vehement de către Costin Petcu, preşedintele organizaţiei locale a USR, care a acuzat faptul că funcţionarii Primăriei Municipiului Urziceni şi-au depăşit atribuţii, afirmând că aceştia nu aveau autoritatea de a verifica semnăturile şi că ar fi trebuit să se rezume la a certifica faptul că persoanele respective locuiesc în Urziceni.

Pe de altă parte, însă, din informaţiile de care dispunem la această oră, pe lista cu cele peste 2800 de semnături ar figura inclusiv persoane decedate sau care şi-au schimbat domiciliul ori starea civilă.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a confirmat succint că în cauză a fost deschis dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. În mod normal, deschiderea acţiunii penale al trebui urmată de demersurile oficiale în vederea obţinerii documentelor ce fac obiectul respectivului dosar instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare