Inițializează o căutare

SAMGPL

Afaceristul Gheorghe Ceteraş, în libertate. Judecătorii prahoveni au respins contestaţia DNA

Afaceristul Gheorghe Ceteraş a fost eliberat din închisoare după ce magistraţii Tribunalului Prahova au respins, pe data de 6 august a.c., contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Ploieşti.

Afaceristul Gheorghe Ceteraş din Ţăndărei se afla de circa doi ani de zile în Penitenciarul Ploieşti, unde a fost încarcerat în urma condamnării la 3 ani de închisoare deoarece i-a propus aşa-zisului prinţ Paltin Sturdza să-i recupereze 45.000 de hectare de pădure în schimbul unui comision de 10.000 de hectare.

După ce Paltin Sturdza a demonstrat în instanţă că interceptările făcute de SRI şi folosite de DNA pentru arestarea sa preventivă au fost trucate în mare parte, în septembrie 2017, Ceteraş a formulat o cerere de suspendare a executării sentinţei penale la Curtea de Apel Braşov. Cu alte cuvinte, Ceteraş a vrut să demonstreze instanţei că a fost condamnat în baza unor dovezi trucate de DNA cu ajutorul SRI. Însă, reprezentat fiind de acelaşi avocat Cătălin Dancu, Ceteraş nu a avut nici o şansă cu noua acţiune în instanţă. Când Ceteraş a fost arestat preventiv, chiar am scris că la una dintre contestaţiile împotriva mandatului de arestare preventivă, Dancu a uitat să se prezinte la termenul de judecată. Revenind, după eşecul de la Curtea de Apel Braşov şi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ceteraş a formulat o cerere de punere în libertate pe data de 22 iunie a.c. Pe data de 27 iunie a.c., Judecătoria Ploieşti a admis cererea de punere în libertate formulată de comisia din Penitenciarul Ploieşti. La scurt timp, în data de 3 iulie a.c., aşa-zisa unitate de elită a DNA de la Ploieşti a contestat decizia instanţei, cauza ajungând la Tribunalul Prahova, unde judecătorii au dat o amânare, de pe data de 18 iulie a.c. până pe data de 6 august a.c., când a avut loc soluţionarea cererii condamnatului.

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare