Inițializează o căutare

SAMGPL

Pe ultima sută de metri, câte o masă caldă pe zi pentru liceenii din Căzăneşti

Cei aproximativ 400 de elevi ai Liceului Tehnologic Căzăneşti se numără printre beneficiarii programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din întreaga ţară.

O.U.G. 92/2017, emisă la începutul lunii decembrie a anului trecut, prevede ca începând de la data intrării în vigoare a ordonanţei şi până la sfârşitul anului şcolar 2017-2018, pe perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din unităţile-pilot incluse în program vor primi cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-un pachet cu alimente, sau o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 7 lei/zi, inclusiv T.V.A.


Din păcate însă, punerea în practică efectivă a ordonanţei de urgenţă adoptată de cabinetul Tudose în decembrie anul trecut a fost amânată din motive mai degrabă birocratice. Mai exact, lipsa normelor de aplicare a respectivului act normative, norme care au fost publicate abia la începutul lunii martie. Conform declaraţiilor primarului Alexandru Măchiţă, la această oră se desfăşoară procedurile de achiziţie a serviciilor. În cazul fericit în care nu vor exista alte întârzieri provocate de contestaţii la procedura de achiziţie, e de aşteptat ca programul să fie pus în practică efectiv începând de săptămâna viitoare.

În actul normativ emis în luna decembrie se precizează că ,,dat fiind numărul mare de preşcolari şi de elevi care de la domiciliu până la şcoală au de străbătut distanţe foarte mari şi nu pot participa, neavând masa de prânz asigurată la şcoală, o mare parte dintre ei nu mai participă la activităţile educaţionale curriculare sau extracurriculare, date care reies şi din comunicările Eurostat privind rata de părăsire timpurie a şcolii, aceasta având pentru România o valoare de 18,5%, în anul 2016”. În plus, în documentul respectiv este menţionată şi ,,necesitatea realizării obiectivului de ţară asumat, derivat din statutul de membru al Uniunii Europene, referitor la ţinta de sub 10% a ratei de părăsire timpurie a şcolii prevăzută de Strategia Europa 2020, ţinta stabilită de România prin Programul Naţional de Reformă 2014, pentru a fi atinsă în 2020, fiind de 11,3%”.

Suma repartizată Liceului Tehnologic Căzăneşti pentru acest proiect-pilot este de 125.000 de lei.

Robert-Viorel Dincă


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare