Inițializează o căutare

SAMGPL

În ciuda dezinteresului arătat de primarul Sava, 150 de câini fără stăpân vor fi ridicați de pe străzile din Urizceni de o firmă de ecarisaj

În Urziceni, pentru a doua săptămână consecutiv, funcţionari ai primăriei sprijină angajaţii firmei de ecarisaj din Boldeşti-Scăeni, Prahova, să ridice câinii fără stăpân de pe raza municipiului. Până la sfârşitul anului vor fi ridicaţi 150 de câini, în limita bugetului aprobat pentru anul acesta.
FOTO: mditv.ro
Consilierii locali PSD-ALDE, iniţiatori ai modificărilor Regulamentului de gestionare a câinilor fără stăpân şi ai alocării bugetare, îşi propun, după evaluarea situaţiei la sfârşit de an, să continue activitatea de ecarisaj până la eradicarea din oraş a câinilor fără stăpân. S-a adoptat această soluţie, respectiv contract de prestări servicii de ecarisaj, atunci când situaţia a devenit alarmantă din cauza numărului ridicat al câinilor fără stăpân şi al incidentelor provocate de aceştia şi, de asemenea, a faptului că nu mai era timp fizic pentru construirea, în acest an, a adăpostului. În acest demers a fost determinantă atitudinea cetăţenilor oraşului, care s-au mobilizat şi au trimis petiţii scrise şi on-line, care au strâns sute de semnături, motivaţi fiind de cele aproximativ 17 cazuri săptămânale de cetăţeni muşcaţi de câini, care se prezentau la Camera de Gardă a Spitalului Municipal. În lipsa reacţiei primarului, reacţia consilierilor majoritari a fost una firească.

Făcând însă o analiză comparativă, este evident că soluţia angajării de servicii de ecarisaj este cu mult mai eficientă economic decât cea a construirii şi întreţinerii adăpostului. În plus, alocarea anuală care ar rezolva problema câinilor fără stăpân reprezintă mai puţin de jumătate din cheltuielile cu dezinsecţia la nivelul municipiului.

Ne bucură reacţia cetăţenilor care au înţeles ameninţarea pe care numărul mare al câinilor fără stăpân o reprezintă pentru siguranţa locuitorilor şi sprijinul pe care aceştia îl acordă activităţii de ecarisaj.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare