Inițializează o căutare

SAMGPL

Cazul Raisei Uzea, fetița care a paralizat la naștere, a ajuns la CEDO

Cazul Raisei Uzea a ajuns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Anunţul a fost făcut de către mama copilei, Ecaterina Uzea. Într-o postare pe o reţea de socializare, aceasta a anunţat că CEDO a admis spre judecare cazul Raisei. Din păcate, până în momentul de faţă, nu am reuşit să contactăm familia Uzea pentru a ne oferi detalii exacte cu privire la dosarul de la CEDO.
Familia Uzea. FOTO: Facebook
Intuim, totuşi, că procesul de la Curtea Europeană ar putea să o vizeze pe medicul Gabriela Dumitru, asupra căreia nu a fost demarată nici o anchetă în urma plângerilor depuse de părinţii Raisei Uzea. Mai mult decât atât, după ce a scăpat de răspunderea penală pentru malpraxis, medicul Gabriela Dumitru a întors armele împotriva familiei greu încercate.

Istoricul cazului „Raisa Uzea”

În anul 2012, prezentam cazul unui copil care a fost nenorocit pe viaţă de medicii care s-au ocupat de el, la naştere. E acuzaţia pe care o aducea familia Uzea din Slobozia celor doi medici care ar fi trebuit să aibă grijă ca micuţa să ajungă pe lume fără nici o problemă. Oamenii s-au luptat timp de 7 ani să ajungă în instanţa şi să demonstreze că doctorii Gabriela Dumitru şi Valentina Dinu nu şi-au făcut treaba cum trebuie.

La începutul anului 2016, procurorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus, în cele din urmă, trimiterea în judecată a medicului Valentina Dinu, sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea medic acuzat de părinţii fetiţei, Gabriela Dumitru, soţia fostului procuror Theodor Dumitru, ex-şeful Secţiei Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, dosarul a fost finalizat cu NUP de către Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.
Părinţii micuţei au tot sperat că şi cel de-al doilea medic va fi tras la răspundere penală. Iniţial, în cazul medicului Gabriela Dumitru, procurorii au dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi neînceperea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Părinţii micuţei au atacat în instanţă acea primă rezoluţie a procurorilor. Astfel, Judecătoria Slobozia a desfiinţat ordonanţa atacată de către soţii Uzea şi a trimis cauza procurorului, pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a completa urmărirea penală faţă de Gabriela Dumitru, cu privire la infracţiunile amintite mai sus.

Cu toate acestea, şi cea de-a doua rezoluţie a procurorilor pentru medicul Gabriela Dumitru a fost tot de NUP, soţii Uzea contestând şi această decizie în instanţă. Din păcate, a doua încercare a rămas fără succes pentru părinţii micuţei Raisa, judecătorii slobozeni respingând acţiunea lor şi rămânând astfel definitivă rezoluţia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale faţă de medicul Gabriela Dumitru.

Părinţii greu încercaţi de problemele cauzate de neglijenţa medicului au făcut o nouă plângere împotriva Gabrielei Dumitru şi, din nou, procurorii au considerat că aceasta nu este vinovată de nimic. Printr-o rezoluţie din data de 6 iunie 2016, procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti au dispus neînceperea urmăririi penale medicului.

Gabriela Dumitru, pusă pe plângeri penale!

După ce părinţii micuţei Raisa au încetat să intenteze acţiuni în instanţă împotriva Gabrielei Dumitru, cea din urmă le-a făcut plângere penală acestora la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru denunţare calomnioasă. Bineînţeles, parchetul a considerat plângerea ca fiind neîntemeiată şi a dispus netrimiterea în judecată a familiei Uzea. Totuşi, medicul nu s-a lăsat cu una, cu două, şi a contestat ordonanţa procurorului la Judecătoria Slobozia, pe data de 4 mai a.c..

La aproximativ o săptămână distanţă, magistraţii slobozeni s-au pronunţat asupra contestaţiei Gabrielei Dumitru, pe care au respins-o ca fiind neîntemeiată. Sentinţa dată de Judecătoria Slobozia în cursul lunii mai a.c. a fost definitivă şi nu a putut fi atacată.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare