Inițializează o căutare

SAMGPL

Un tânăr din Sudiţi, care sustrăgea autoturisme doar pentru a le conduce, condamnat la 3 ani de închisoare

Anchetatorii constănţeni consideră că tânărul este periculos şi are un cazier bogat, comiţând constant fapte penale, încă de când era minor.

A furat 5 autoturisme

Pe data de 11 septembrie a.c., magistraţii Judecătoriei Constanţa l-au condamnat pe Stelică Ioanid Axinte la 3 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie. Acesta a fost trimis în judecată spre sfârşitul lunii mai a.c., fiind acuzat de cinci infracţiuni de furt calificat şi trei infracţiuni de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Printre păgubiţi se află şi o agenţie imobiliară din Constanţa – SC Acord Imobiliar SRL. Decizia nu este una definitivă, urmând ca apelul să fie judecat pe 23 noiembrie a.c.

Cum acţiona hoţul?

În noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, Stelică Axinte a pătruns, prin spargerea geamului portierei dreapta faţă, în autovehiculul marca Mercedes-Benz, aparţinând firmei Acord Imobiliar SRL, care se afla în parcarea blocului L5B din municipiul Constanţa, de unde a sustras cheia unui alt autovehicul – un Audi A6.

Tot în aceeaşi noapte, prin folosirea cheii furate, a sustras autovehiculul marca Audi A6, care aparţinea chiar administratorului firmei mai sus amintite – maşina se afla în aceeaşi parcare. Ulterior, Stelică Axinte a condus autoturismul furat pe drumurile publice din judeţul Constanţa, fără a avea permis de conducere, după care l-a abandonat în zona localităţii Cernavodă. Maşina suferise avarii care au făcut atunci imposibilă deplasarea cu acesta.

Altă zi, alt furt

La scurt timp de la prima escapadă, mai exact în noaptea de 2 spre 3 mai a.c., Stelică Axinte a pătruns, prin spargerea geamului portierei stânga faţă, într-un autovehiculul marca Mercedes-Benz E250, care aparţinea unui bărbat, tot din Constanţa. Autoturismul se afla parcat în apropierea blocului T12 din municipiul reşedinţă de judeţ. Ca şi în cazul primului furt, tânărul a sustras cheia de contact de la un alt autoturism – un Ford Focus. Ulterior, Stelica Axinte a condus Ford-ul pe drumurile publice din municipiul Constanţa, după care l-a abandonat pe strada Suceava, imediat ce provocase un accident rutier uşor. În aceeaşi seară, acesta a furat şi Mercedes-ul, pe care l-a abandonat în Cernavodă.

Stelică Axinte, un recidivist

„De asemenea, nu poate fi ignorată perseverenţa infracţională de care dă dovadă inculpatul, având în vedere că din fişa de cazier judiciar rezultă că acesta, încă din perioada minoratului, a suferit o multitudine de condamnări pentru săvârşirea unor infracţiuni de acelaşi gen, din executarea ultimei pedepse fiind liberat condiţionat la data de 7.09.2016, cu un rest rămas neexecutat de 234 de zile, elemente ce demonstrează periculozitate din partea inculpatului şi un risc de repetare a acestui gen de comportament.

Prin urmare, inculpatul nu prezintă suficiente garanţii că prin luarea faţă de acesta a unei măsuri preventive mai puţin restrictive de libertate, prin înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, nu va reitera comportamentul antisocial, astfel că măsura arestării preventive îşi menţine şi la acest moment procesual, proporţionalitatea cu gravitatea acuzaţiilor penale, în sensul art. 202 alin. 3 Cod procedură penală”, a fost o precizare a magistraţilor la una dintre şedinţele de judecată.

Autorul articolului: Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare