Inițializează o căutare

SAMGPL

Prins că încasa de la săraci câte 10 lei pe zi, dar şi bucăţi de şuncă, Şpăgarul de la DADPP Feteşti şi-a primit sentinţa de la Tribunalul Ialomiţa


La vremea respectivă, prin intermediul unui comunicat de presă, D.G.A. transmitea că ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Ialomiţa, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, efectuează cercetări în două dosare penale cu privire la comiterea infracţiunii de luare de mită de către doi lucrători din cadrul unui serviciu al Primăriei Municipiului Feteşti.

Şpăgarul a recunoscut cu greu luarea de mită

Ofiţerii anticorupţie au organizat, pe data de 31 ianuarie a.c., o acţiune de prindere în flagrant în timpul căreia unul dintre funcţionarii DADPP Feteşti, Marinescu Ion, a fost surprins primind o sumă de bani de la Moldovan Ana Elena pentru a-i ponta acesteia zile de muncă neefectuate în vederea obţinerii ajutorului social. În urma audierilor care au avut loc la Parchetul Feteşti, procurorul de caz a dispus măsura cercetării sub control judiciar a angajatului primăriei.

Prins cu suma de 80 de lei asupra sa, în Parcul Trandafirilor, lui Marinescu i-a fost ruşine, în primă fază, să recunoască luarea de mită. Nici Moldovan Ana Elena, una dintre beneficiarele de ajutor social pe şpagă, nu a recunoscut că l-a căutat pe Marinescu la locul de muncă pentru a-i da „dreptul“ pe luna ianuarie 2017.

De altfel, şpăgarul era monitorizat tehnic şi video încă din lunile octombrie - noiembrie 2016, şi a constat în supravegherea video a activităţilor sale alături de beneficiarii de ajutoare şi în interceptarea convorbirilor telefonice. La un moment dat, Marinescu se plânge la telefon unui asistat social că „a fost faultat cu banii“ de doi dintre beneficiari şi că nu ştie care dintre ei nu i-a dat şpaga cum se înţeleseseră. Iar înţelegerea consta în plata sumei de 10 lei pentru fiecare zi în care beneficiarii de ajutor social nu se prezentau la muncă.

La audieri, procurorul a mai aflat că Marinescu nu era „uns“ doar cu bani pentru a închide ochii la absenţele asistaţilor, ci, uneori, primea şi câte două bucăţi de şuncă. Aşa băiat bun era! Iar şpaga o încasa din mers. Adică, era sunat, spunea unde se află, şi asistaţii veneau cu şpaga în dinţi. Câteodată, săracii erau aşa de prostuţi, că pierdeau şpaga în drum spre Marinescu, şi îi dădeau acestuia doar suma infimă cu care ajungeau la destinaţie.

Condamnat în baza acordului de recunoaştere a vinovăţiei

După 5 luni de cercetări ale parchetului judeţean, dosarul a fost finalizat, iar inculpaţii Marinescu Ion, Cercel Ionela şi Moldovan Ana Elena, acuzaţi de sãvârşirea infracţiunii de luare de mitã au fost trimişi în judecată. După alte 3 luni pe rolul Tribunalului Ialomiţa, şpăgarul a fost condamnat. Astfel, miercuri, 18 octombrie a.c., inculpaţii Marinescu Ion, Cercel Ionela şi Moldovan Ana Elena au fost condamnaţi în baza unui acord de recunoaştere. Inculpatul  Marinescu Ion a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, iar inculpatele Cercel Ionela şi Moldovan Ana Elena - la câte o pedeapsă de un an şi 4 luni închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de dare de mită. Toţi 3 au primit şi pedeapsa accesorie de muncă în folosul comunităţii. Marinescu a primit 80 de zile, iar inculpatele câte 60 de zile, la DADPP Feteşti sau la o unitate de învăţământ.

Autorul articolului: Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare