Inițializează o căutare

SAMGPL

Debandadă la Urziceni. Licitaţii şi lucrări fără cap şi fără ...coadă

Văzând pe SEAP atribuirea acestei lucrări, şi aflându-ne în zonă, am decis să mergem şi să vedem de unde atâta grijă a edilului Constantin Sava pentru electoratul de pe lumea cealaltă. Cu toate acestea, altceva ne-a captat atenţia şi ne-a determinat să ne punem destul de multe semne de întrebare: digurile de apărare din apropierea cimitirului.

Case, vile, o livadă, construite chiar...


...între digurile de apărare împotriva inundaţiilor ale municipiului Urziceni. Deşi apreciem dorinţa de extindere urbană, credem, totodată, că între digurile de apărare este cel mai nepotrivit loc în care să ridici două – trei vile.

Cu această ocazie întrebăm Apele Române cum şi-a dat vreodată acordul pentru construirea de locuinţe exact între digurile de apărare ale unei localităţi? Nicăieri în Legea siguranţei digurilor nr. 259/2010, republicată în 2014, nu este precizată vreo modalitate prin care, în astfel de zone, să poată fi construite imobile.

Ba mai mult, în articolul 23 din aceeaşi lege se arată:

„Constituie infracţiuni următoarele fapte:

b) exploatarea digurilor fără autorizaţie, punând în pericol populaţia, proprietatea ori mediul social, economic sau înconjurător;

c) nedeclararea digului deţinut şi a caracteristicilor acestuia sau declararea eronată a caracteristicilor digului în scopul obţinerii de avantaje de orice natură;

d) neîndeplinirea măsurilor stabilite prin expertize avizate de comisiile competente, dacă fapta pune în pericol siguranţa construcţiei şi produce urmări grave pentru populaţie, proprietate ori pentru mediul social, economic sau înconjurător;

f) realizarea unor construcţii, depozite, amenajări sau a altor activităţi în ampriza digurilor ori în zonele de protecţie ale acestora.”

Din informaţiile noastre, respectivele imobile au autorizaţii de construcţie eliberate de ani buni de către Primăria Urziceni, sub directa oblăduire a primarului-penal Constantin Sava.

Dacă informaţiile noastre sunt reale, considerăm că autorităţile competente ar trebui să sancţioneze situaţia de la Urziceni. Totodată, cei care, prin nu ştim ce metode, au reuşit să obţină autorizaţii de construcţie în zonele respective, ar trebui să se gândească la faptul că vor fi buni de plată în cazul unei inundaţii sau a unei catastrofe naturale. Firmele de asigurări refuză, de multe ori, să elibereze asigurările obligatorii pentru locuinţele poziţionate în astfel de zone.

(Andrei Banu)


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare