Inițializează o căutare

SAMGPL

Chinezul care a „spălat” peste 6 milioane de dolari în Ialomiţa, cel mai longeviv arestat la domiciliu

În fapt, în perioada ianuarie – octombrie 2014, inculpaţii Li Shenggeng şi Mocanu Fănel au transferat, succesiv, în scopul ascunderii provenienţei ilicite a sumelor de bani obţinute ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosire cu rea credinţă a creditului societăţii în interes propriu, prin mai multe acte materiale prin conturile bancare ale unor societăţi comerciale din România şi China suma totală de 22.181.154 lei (6.060.597 USD). De asemenea, în aceeaşi perioadă de timp, cei doi inculpaţi au importat produse metalice de la societăţi comerciale din China, în valoare totală de 8.650.779,81 lei, la un preţ subevaluat în vamă şi au creat un circuit fictiv prin tranzacţionarea succesivă a produselor, folosind societăţile comerciale cu comportament de tip fantomă, controlate de Li Shenggeng. Prin firmele fantomă a majorat artificial preţul de achiziţie, astfel încât să se sustragă de la plata impozitului pe profit şi TVA, prin diminuarea nereală a bazei de impozitare.

Imediat după finalizarea percheziţiilor, cei doi inculpaţi care se aflau deja în stare de reţinere, au primit mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Între timp, procurorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi. De asemenea, la scurt timp după aceea, Tribunalul Ialomiţa a schimbat măsurile preventive luate împotriva inculpaţilor. Astfel, faţă de inculpatul Li Shenggeng a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, iar faţă de inculpatul Mocanu Fănel, judecătorii ialomiţeni au dispus înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar.
Ulterior, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Li Shenggeng şi Mocanu Fănel sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, peste 130 de acte materiale pentru fiecare dintre inculpaţi şi spălare de bani.

Li Shenggeng, de 2 ani în arest la domiciliu

Chinezul stabilit în comuna Moviliţa se află în arest la domiciliu din data de 9 septembrie 2015. Practic, de doi ani de zile. Colegul să de dosar, inculpatul Mocanu Fănel, este sub control judiciar din data de 15 iunie 2015. Până la acest moment, din informaţiile noastre, cei doi sunt cazuri unice în Ialomiţa. Primul, chinezul, este cel mai longeviv arestat la domiciliu, al doilea – românul, este cel mai longeviv inculpat aflat sub control judiciar. În cazul chinezului, dacă pedeapsa primită va fi de închisoare cu executare, i se va scădea perioada de 2 ani şi o lună petrecută în arest la domiciliu. Miercuri, 25 octombrie a.c., Tribunalul Ialomiţa i-a prelungit cu încă 30 de zile măsura arestului la domiciliu. de asemenea, şi inculpatului Mocanu i-a fost prelungit controlul judiciar pentru încă 30 de zile.

Autorul articolului: Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare