Inițializează o căutare

SAMGPL

Luminiţa Barcari se întoarce la şefia IŞJ Ialomiţa. Curtea de Apel a dispus suspendarea ordinului emis de MEN

Totodată, până la pronunţarea pe fond, Luminiţa Barcari se poate întoarce în funcţia de inspector şcolar general.

Scurt istoric al schimbării şefiei IŞJ

Luminiţa Barcari a fost anunţată, în seara zilei de vineri, 18 august a.c., prin fax, alături de alţi 12 inspectori şcolari generali din ţară, că mandatele lor vor înceta de la data de 4 septembrie a.c..
Revocările din funcţii au venit în urma unor evaluări făcute la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop. Potrivit oficialilor din Ministerul Educaţiei, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management. Unii dintre ei au anunţat deja ministerul că vor contesta în instanţă deciziile de revocare din funcţie.

Comisia a analizat, timp de circa două săptămâni, activitatea tuturor inspectorilor şcolari generali, pornind de la contractul de management al fiecăruia dintre ei.

În afară de inspectorul şcolar din Harghita, unde a fost descoperită o singură problemă, ceilalţi au avut două-trei nereguli în contractele de management, iar alţi 13 au avut cele mai multe probleme.
Contactată telefonic la momentul demiterii, Luminiţa Barcari a susţinut că va contesta în instanţă decizia de revocare, ceea ce a şi făcut ulterior. Totodată, aceasta a susţinut la vremea respectivă că nu ar exista temei pentru demiterea sa.

“Încă nu, dar normal, urmează să o contest. (...) Mi se reproşează că raportul de audit are data de înregistrare la minister pe data de 21 şi termenul era de 20 iulie a.c., că starea învăţământului ialomiţean nu am trimis-o la minister, dar starea învăţământului pentru anul şcolar 2015-2016, deşi ea este publică, e pe site, discutată cu directorii. Deci, pentru anul şcolar 2015-2016, în condiţiile în care eu am fost evaluată pentru acel an şcolar şi am primit calificativul «foarte bine». Acestea sunt motivele pentru care am fost revocată începând cu data de 4 septembrie. O să fac public totul, dar nu acum, ci după ce voi acţiona în instanţă”, spunea atunci fosta şefă a IŞJ Ialomiţa la sfârşitul lunii trecute.

Autorul articolului: Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare