Inițializează o căutare

SAMGPL

George Petre, directorul care l-a înfrânt pe Dumitru Cioboată: „Liceul de Arte «Ionel Perlea» trebuie să devină un brand educaţional şi cultural”

După cum bine ştiţi unii dintre voi, din luna septembrie, noul director al Liceului de Arte din Slobozia este George Petre, care a ocupat funcţia de conducere în urma unui concurs organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Ialomiţa.

Deşi, potrivit surselor noastre, George Petre n-a avut parte de o primire prea călduroasă, mai ales din partea fostului director, se pare că acesta s-a eschivat şi nu a vorbit despre neplăceri în scurtul interviu pe care ni l-a acordat. După cum a spus chiar el: „Eu vreau să vorbesc despre viitor şi mai puţin despre trecut”.

„Relaţia mea cu ceilalţi colegi este una excelentă!”

- Ce v-a îndemnat să participaţi la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Liceului de Arte ,,Ionel Perlea”? Vă întrebăm, pentru că, în ultimii 20 de ani, fostul director Dumitru Cioboată nu a avut concurenţă.
- „Revigorarea instituţiei, realizarea unui echilibru între cultură generală şi arte, dar şi experienţa pe care am căpătat-o la Inspectoratul Şcolar din Ialomiţa.”

- Cum aţi găsit situaţia liceului în momentul în care aţi preluat funcţia de conducere?
- „Situaţia la preluarea funcţiei era una cunoscută de către elevi, părinţi, profesori şi din documentele care erau publice. Eu vreau să vorbesc despre viitor şi mai puţin despre trecut.”

- Care este relaţia dumneavoastră cu ceilalţi colegi profesori, dar cu elevii?
- „După o lună de la preluarea managementului, pot spune că relaţia mea cu ceilalţi colegi este una excelentă! Acelaşi lucru pot spune şi despre relaţia cu elevii şi părinţii, înţelegând şi unii şi alţii că interesele personale pot fi integrate legislaţiei şi regulamentelor şcolare pe baza unor principii democratice.”

- Am aflat că domnului Dumitru Cioboată nu i-a picat prea bine pierderea funcţiei de director, aşa că, alături de o parte din cancelarie, pune presiuni pe dumneavoastră. Cum comentaţi?
- „Nu am cunoştinţă despre cum a reacţionat domnul Dumitru Cioboată. Pot spune că preluarea conducerii s-a efectuat în termeni amiabili. Sunt reacţii fireşti ale unor colegi într-o fază iniţială, până când au cunoscut intenţiile mele în promovarea unui spirit democratic în luarea deciziilor şi în formarea comisiilor de specialitate.”

- Ce planuri aveţi pentru următoarea perioadă? Din postura de director al Liceului de Arte ,,Ionel Perlea”, bineînţeles.
- „Liceul de Arte «Ionel Perlea» trebuie să devină un brand educaţional şi cultural, nu numai pentru judeţul Ialomiţa, cât şi pentru zona Bărăganului. Până atunci, trebuie parcurse mai multe etape pentru a întări: echilibrul între cultura generală şi arte, îmbunătăţirea administraţiei scolii, finanţarea investiţiilor începute. Totodată, trebuie create condiţii cât mai bune pentru desfăşurarea procesului educaţional şi artistic. Atragerea părinţilor, autorităţilor locale, a societăţii civile, a oamenilor de cultură la buna desfăşurare a activităţilor instructiv educative şi materiale ale liceului reprezintă, de asemenea, un lucru foarte important. O formare profesională cât mai bună a colegilor, familiarizarea cu ultimele cercetări în domeniul educaţional şi artistic mai este un lucru de luat în calcul. În acelaşi timp, consider a fi importantă şi implicarea cât mai activă a elevilor şcolii în crearea şi promovarea culturii organizaţionale a instituţiei.”

de Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare