Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul primar Alexandru Stoica nu este deranjat de schimbarea lui „Moş Crăciun”: „ Pe aia cu Mihai Viteazul călare tot eu am făcut-o”

În locul lui „Moş Crăciun”, autorităţile locale vor amplasa o altă statuie cu Mihai Viteazul, despre care Alexandru Stoica susţine că a fost realizată, ca şi cealaltă, în mandatul său. Totuşi, aceasta pare a fi mai reuşită.

„Ştii ce a zis Alecsandri (n. red.: Vasile Alecsandri) când a auzit că a apărut Eminescu? «Cu-atât mai bine ţării şi lui cu-atât mai bine!». Deci, dacă vorbim despre ceva mai frumos, nu mă deranjează, ba chiar mă bucură! Pe aia cu Mihai Viteazul călare tot eu am făcut-o, am lăsat-o făcută!”

Întrebat dacă sculptorul lui „Moş Crăciun”, Vasile Aionesei, ar trebui să-şi primească banii pe lucrare, fostul edil a răspuns: „Dacă o să câştige în instanţă, trebuie să-i fie daţi banii. Omul, până la urmă, a făcut ceva. Sunt oameni din Ministerul Culturii care şi-au dat acordul pentru statuie, că i-aţi «botezat-o» voi (n. red.: presa) «Moş Crăciun», asta-i altceva”.

Totuşi, primarul Stoica n-a avut aceeaşi părere şi în trecut. Văzând că opinia publică e deranjată de viziunea sculptorului, primar pe atunci, Alexandru Stoica, a refuzat să-i plătească acestuia creaţia, motiv pentru care, la începutul anului 2016, în luna februarie, Vasile Aionesei a decis să-şi ceară drepturile materiale în instanţă. Acesta vrea nici mai mult nici mai puţin de 116.000 de lei. În data de 10 iulie 2016, judecătorii le-au propus părţilor să se înţeleagă pe cale amiabilă.

Neexistând o înţelegere pe cale amiabilă, procesul a continuat, iar la finalul lunii noiembrie 2016, instanţa i-a dat câştig de cauză aşa-zisului sculptor Vasile Aionesei, obligând Primăria Slobozia să întocmească procesul-verbal de recepţie a lucrării monumentale în piatră "MIHAI VITEAZUL" pentru statuia primită şi să plătească sculptorului suma de 116 mii lei. Decizia instanţei nu a fost definitivă, aşa că administraţia locală a făcut atunci apel, dosarul ajungând pe masa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, care au dispus trimiterea spre rejudecare la Tribunalul Ialomiţa. Următorul termen din dosar are loc pe data de 6 noiembrie a.c.

Autorul articolului: Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare