Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul prim-procuror al Parchetului Ialomiţa, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare

După ce a fost săltat de procurorii DNA, Hristescu fusese pus sub control judiciar. Deşi era procuror şi ştia cum stau lucrurile, la doar câteva ore după ce a plecat de la sediul DNA, unde fusese luat la audieri, Hristescu s-a întâlnit cu martorii din dosarul său şi a încercat să-şi acopere urmele. Din păcate pentru el, a fost interceptat şi astfel a primit primul său mandat de arestare preventivă. După ceva timp petrecut în arest preventiv, în data de 18 februarie 2014, Înalta Curte i-a înlocuit lui Hristescu măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Ulterior, în data de 23 mai 2014, Curtea de Apel Bucureşti a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv faţă de Cristian Hristescu. Potrivit referatului de arestare de la acea vreme, în ziua în care urma să se prezinte la Curtea de Apel Bucureşti pentru judecarea menţinerii sau înlocuirii măsurii preventive, fostul prim-procuror s-a abătut de la programul şi itinerariul stabilit de poliţistul însărcinat cu supravegherea sa, oprind maşina în parcarea unui hipermarket şi cazându-se o oră şi jumătate la un hotel.

4 ani pentru 3 infracţiuni

În primăvara anului 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală pe numele fostului prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristian Hristescu, după ce acesta l-ar fi ameninţat pe administratorul unei firme să îi livreze "cu discount" materiale de construcţie pentru a-şi finaliza locuinţa.

Conform rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii anticorupţie, materialele de construcţie, precum şi manopera unor lucrări necesare pentru acea locuinţă au fost cerute şi primite şi de la un alt administrator de firmă.

"În acest sens, învinuitul Hristescu Cristian a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii şi dispunerii unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care administratorul şi societatea acestuia, au calitatea de învinuiţi", preciza DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în aprilie 2013, Hristescu a determinat doi poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Feteşti să nu îi deschidă dosar penal unei persoane care a condus în stare de ebrietate.

"Urmare a faptului că cei doi poliţişti nu au dat curs actelor de instigare exercitate de procurorul Hristescu Cristian, acesta din urmă i-a constrâns, ameninţându-i cu mutarea de la locul de muncă, în scopul finalizării favorabile a dosarului respectiv aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti", susţin anchetatorii.

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa fusese acuzat de procurori de şantaj, trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. În data de 12 decembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Hristescu la 4 ani de închisoare cu executare. De asemenea, fostul prim-procuror a primit interdicţia de a mai exercita funcţia de magistrat pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale. Totodată, instanţa a dispus confiscarea sumei de 94.000 de lei de la inculpat. În acest dosar a mai fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate – 2 ani cu executare, şi omul de afaceri Ştefan Foamete.

Hristescu s-a sustras executării pedepsei privative

Joi, 28 septembrie a.c., Înalta Curte a respins apelurile formulate de Hristescu şi de Foamete, astfel că sentinţa Curţii de Apel Bucureşti a rămas definitivă. POtrivit unui comunicat de presă al IPJ, vineri, 29 septembrie a.c., Hristescu a fost găsit şi ridicat de poliţişti de la domiciliul său şi încarcerat în Penitenciarul Slobozia.

Autor: Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare