Inițializează o căutare

SAMGPL

Aflat la a cincia sentinţă penală într-un an de zile, afaceristul Fafa de la Urziceni execută deja o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani şi şase luni

În iunie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Boraciu Ion, zis Fafa, şi Opincaru Anghel, sub aspectul săvârşirii în formă continuată a infracţiunilor de evaziune fiscală, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea. În perioada 2013 - 2014, inculpaţii Boraciu Ion şi Opincaru Anghel, în calitate de reprezentanţi ai SC Anghel Carn Imex SRL, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, prin neînregistrarea şi nedeclararea veniturilor obţinute în urma activităţii de comercializare a cărnii, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind de 1.318.545 lei.

În aceeaşi perioadă, inculpatul Opincaru Anghel a retras din contul bancar al SC Anghel Carn Imex SRL suma totală de 4.073.960 lei, sumă ce a fost folosită în scopuri contrare intereselor societăţii şi în folosul inculpaţilor.

Să reamintim cititorilor că mai întâi, Boraciu Ion, zis Fafa, Boboc Vasile şi Opincaru Anghel fuseseră trimişi în judecată tot pentru evaziune fiscală, dar în calitate de reprezentanţi ai SC Silva Carn 2012 SRL. Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie - decembrie 2012, inculpaţii Boraciu Ion, zis Fafa, din Ciocârlia, şi Boboc Vasile, în calitate de reprezentanţi ai SC Silva Carn 2012 SRL, desfăşurând activităţi de sacrificare a animalelor, fără a întocmi documente de provenienţă a cărnii comercializate, au înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale reale. Consecinţa a fost prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de 283.025 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

În perioada 2013-2014, aceeaşi inculpaţi Boraciu Ion şi Boboc Vasile, în calitate de reprezentanţi ai SC Silva Carn 2012 SRL, nu au înregistrat în contabilitate operaţiunile comerciale efectuate şi nu au declarat organelor fiscale veniturile realizate din activităţi de comercializarea cărnii, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 1.302.320 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale, inculpatul Opincaru Anghel, fiind împuternicit de inculpatul Boboc Vasile, a retras din contul bancar al SC Silva Carn 2012 SRL suma totală de 4.052.700 lei, care a fost folosită în folosul inculpaţilor.

Fafa de la Urziceni, relaţii nepotrivite cu un judecător şi cu o minoră!

Ion Boraciu, condamnat în dosarul magistratului Stan Mustaţă, pentru că intermedia mita primită de judecător în schimbul unor soluţii favorabile în dosare, a fost condamnat definitiv în aprilie 2016 şi pentru act sexual cu un minor. Este vorba despre sex cu fiica amantei sale. Pentru asta, Curtea de Apel l-a condamnat definitiv la 6 ani de închisoare.

13 ani şi şase luni de puşcărie

La începutul lunii iulie 2016, încă un dosar greu de evaziune – tot de evaziune, pe numele lui Fafa a ajuns la Tribunalul Ialomiţa. De data asta, faptele penale descoperite vizează activitatea desfăşurată la abatorul din Coşereni pe firma Albora. Iar în ianuarie a.c., Tribunalul Ialomiţa a dat o primă sentinţă în acest dosar pentru evaziune fiscală. Dar, mai întâi a descontopit pedepsele primite în cele două dosare penale – cel cu fostul judecător Mustaţă şi cel de sex cu minor, rezultând o pedeapsă de 10 ani şi 6 luni închisoare.

La data de 9 martie a.c., Fafa a primit a patra sentinţă penală. Tribunalul Ialomiţa l-a condamnat la 6 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune în dosarul Anghel Carn Imex SRL. După descontopire, pedeapsa de executat pentru Fafa a ajuns la 12 ani şi două luni de închisoare.

Marţi, 14 martie a.c., Fafa a primit a cincia sentinţă penală. Tribunalul Ialomiţa l-a condamnat la 7 ani de închisoare pentru evaziune în dosarul Silva Carn 2012 SRL. După descontopire, pedeapsa de executat pentru Fafa a ajuns la 13 ani şi şase luni de închisoare. De precizat că ultimele 3 sentinţe pentru evaziune fiscală nu sunt definitive. În schimb, sentinţa din dosarul „Albora“ a rămas recent definitivă, Curtea de Apel Bucureşti respingând recent apelul lui Fafa. Astfel, Fafa a început deja să execute pedeapsa de 10 ani şi 6 luni închisoare.

Autorul articolului: Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare