Inițializează o căutare

SAMGPL

În 3-4 luni vor fi demarate procedurile pentru SF-ul pasajului de la Drajna

Apar noi veşti în legătură cu problema traficului rutier din zona barierei feroviare de la Drajna. Liderul PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, a declarat recent că, în doar câteva luni, vor fi demarate procedurile pentru elaborarea SF-ului privind pasajul de la Drajna.


„Vreau să vă spun că studiul de prefezabilitate a fost aprobat şi deja a început studiul pentru pasajul de la Drajna. Probabil că în 3-4 luni, maxim, vor demara procedurile pentru studiul de fezabilitate. (...) Poate că sunt eu puţin subiectiv, însă vreau să vă spun că am mare încredere în Răzvan Cuc (n.red.: ministrul Transporturilor). Este un ministru tânăr, este prietenul meu, şi pentru că am văzut ce înseamnă Ministerul Transporturilor, în monstruozitatea aia de minister să ştiţi că a început, uşor, uşor, să se facă faţă cu brio – atât funcţionarilor, cât şi birocraţiei. Motiv pentru care o să vedeţi că, până în 2020, cu siguranţă vom mai inaugura câteva tronsoane de autostradă”, a spus social-democratul călărăşean.

Studiile de fezabilitate ar urma să dureze în jur de 4-5 luni de zile, însă, pentru moment, nu există o estimare şi cu privire la durata proiectului în sine. Totuşi, din informaţiile pe care le avem, construirea pasajului rutier ar urma să coste cca. 7 milioane de euro, bani care vor fi acordaţi din fonduri guvernamentale. Totodată, cel mai probabil, acest proiect va fi inclus în Master Plan-ul Ministerului Transporturilor.

Şi autorităţile ialomiţene au făcut mai multe demersuri în acest sens în anii anteriori, însă nu a existat un răspuns complet din partea organelor competente. Social-democratul Ştefan Muşoiu, deputat de Ialomiţa, a făcut în Camera Deputaţilor o interpelare în acest sens, însă nu ştim cu certitudine dacă decizia ministerului se bazează pe acest fapt.

În campania electorală pentru alegerile locale de anul trecut, PNL Ialomiţa a desfăşurat o strângere de semnături în acest sens, însă conducerea partidului n-a mai înştiinţat opinia publică cu privire la vreun rezultat concret în urma demersului.

Autor: Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare