Inițializează o căutare

SAMGPL

Elevii ialomițeni vor avea corn și lapte în aproximativ trei săptămâni

Deşi, iniţial, implementarea noului program ar fi trebuit să genereze întârzieri, pentru a nu-i lăsa pe elevi fără nici un aliment, s-a decis ca, pentru un moment, să se meargă după vechea legislaţie.

Concret, până când noul program, în care sunt incluse şi fructe şi legume, va fi pus în aplicare, şcolarii vor primi, ca şi înainte, cornul şi laptele. Potrivit lui Ionel Gae, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, în aproximativ trei săptămâni laptele şi cornul ar putea fi distribuit în şcolile din judeţul Ialomiţa.

,,Pe data de 18 august, a apărut ordonanţa care se referea la un nou program pentru şcoli al Uniunii Europene şi, drept urmare, şi al României.

Printre altele, se arăta că acele contracte deja încheiate pe programul «Cornul şi laptele» rămân în vigoare şi vor fi aplicate vechile acte normative.

Totodată, şi programele care se află în faza de achiziţie, cum este cazul nostru, îşi vor urma calea şi se vor aplica vechile acte normative. Noi pornisem de această dată cu un acord cadru, încât să nu mai avem întârzieri la începutul anului şcolar.

Eram în faza de finalizare, a apărut această hotărâre a guvernului, ne-am lămurit că trebuie să continuăm pe corn şi lapte. Asta înseamnă că, după vechea legislaţie, în fiecare zi de şcoală se vor da lapte şi corn. Mai avem câteva săptămâni şi vom finaliza contractul cu distribuitorul care va asigura acest tip de produse. Acum avem un singur lot pe judeţ, nu mai este împărţit în trei zone, cum era înainte – vom avea un furnizor pentru produse lactate şi un furnizor de produse de panificaţie. Cred eu, în trei săptămâni vom semna contractul şi va începe distribuţia”, susţine Ionel Gae.

Noul program ar putea avea un bonus în Ialomiţa

Noua legislaţie prevede ca elevii să primească trei zile produse de panificaţie şi produse lactate, iar două zile să li se distribuie fructe şi legume. Având în vedere faptul că CJI va încheia un contract în care este stipulat că laptele şi produsele de panificaţie se livrează în toate zilele de şcoală, după implementarea noului program, elevii ar putea primi aceste produse şi în zilele în care au legume şi fructe.

,,Referitor la legume şi fructe, aşa cum scrie în hotărârea de guvern, trebuie să aşteptăm 30 de zile pentru a se emite normele de aplicare. O să vedem ce este stipulat acolo şi, în funcţie de aceasta, ne vom adapta şi vom demara procedura de achiziţie a legumelor sau fructelor. Sperăm că noile reglementări ne vor simplifica misiunea.

În hotărârea nouă scrie că trei zile se vor distribui produse de panificaţie şi produse lactate şi două zile legume sau fructe. Noi, pe vechea legislaţie, am plecat cu programul «Cornul şi laptele» pe cinci zile, şi aşa le vom şi distribui. Vor fi în plus faţă de ce stipulează noua legislaţie.

Vom avea şi o întâlnire cu reprezentanţii din şcoli, pentru a face o instruire şi de a discuta neajunsurile care au fost în derularea contractelor anterioare. Pe lângă furnizori, care sunt direct răspunzători de calitatea produsului, şi şcolile trebuie să aibă o responsabilitate – primirea, urmărirea documentelor care însoţesc produsele, dar şi distribuirea lor”, ne-a declarat vicepreşedintele CJI.

Autor: Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare