Inițializează o căutare

SAMGPL

CJI va încheia un protocol de colaborare cu Ministerul Turismului

Consiliul Judeţean Ialomiţa intenţionează să încheie un protocol de colaborare cu Ministerul Turismului. Un proiect de hotărâre în acest sens se va afla pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CJI de la finele acestei luni.

Prin această formă de colaborare, Judeţului Ialomiţa i se acordă dreptul de a utiliza, în cadrul propriilor evenimente cu tematică turistică, marca ,,România – exploraţi Grădina Carpaţilor”. Vor putea fi, astfel, utilizate şi fotografii, opere audiovizuale din arhiva ministerului, dar şi alte materiale specifice judeţului. Totodată, Ministerul Turismului se va angaja să promoveze toate evenimentele organizate de administraţia judeţeană în domeniul turistic şi să participe la astfel de manifestări prin oficiali.

Durata pentru care se va încheia protocolul de colaborare este de un an de zile, iar părţile semnatare au posibilitatea de a-l prelungi prin act adiţional.

Judeţul Ialomiţa va avea un stand la Târgul de Turism al României

În perioada 16-19 noiembrie a.c. va avea loc Târgul de Turism al României, organizat la Centrul Expoziţional Romexpo din Bucureşti.

Consiliul Judeţean Ialomiţa va avea un stand de prezentare pe durata celor patru zile, cât se va desfăşura târgul, şi va promova judeţul nostru cu obiectivele turistice şi culturale.

Victor Moraru, preşedintele CJI, a participat miercuri, 13 septembrie a.c., la o întâlnire de lucru cu privire la prezentarea şi organizarea standului la acest eveniment naţional.

La întâlnire au fost invitaţi să participe reprezentanţii autorităţilor publice, ai instituţiilor culturale, dar şi agenţii economici activi în promovarea tuturor formelor de turism.

Propunerea de a avea un stand comun, pus gratuit la dispoziţia celor care vor să se prezinte la târg, de către CJI, a fost primită cu braţele deschise de toţi cei prezenţi.

În perioada imediat următoare, se vor pregăti materialele de promovare a turismului ialomiţean, dar şi alte detalii care ţin de amenajarea spaţiului.

CJI, axat pe revitalizarea obiectivelor istorice

Vă reamintim că administraţia judeţeană plănuieşte să reabiliteze mai multe monumente istorice, dacă va reuşi să obţină fonduri europene în acest sens.

Spre exemplu, Conacul Bolomey de la Cosâmbeşti. Valoarea totală a proiectului de reabilitare a acestui obiectiv se ridică la nici mai mult nici mai puţin de 21.640.644,91 lei. Banii vor proveni din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 – “Promovarea culturii şi a turismului, a contactelor directe între oameni”.

Totodată, CJI plănuieşte să obţină fonduri europene de peste 10 milioane de lei pentru reabilitarea şi punerea în valoare a Oraşului de Floci. Nici mai mult nici mai puţin de 12.193.054,97 lei are de gând să atragă Consiliul Judeţean Ialomiţa prin intermediul Programului Operaţional Regional.

Autor: Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare