Inițializează o căutare

SAMGPL

Preşedintele PNL Ialomiţa despre PNDL: "PNL este revoltat de modul în care au fost alocați banii"

Pentru a vedea exact sumele de bani primite din punct de vedere al culorii politice, din totalul fondurilor guvernamentale atrase de judeţul Ialomiţa, vom scădea 283.344.257 lei, fondurile alocate Consiliului Judeţean Ialomiţa. Astfel, vom rămâne cu 530.406.829 lei, totalul alocat către cele 66 de localităţi.

Cumulat, fondurile guvernamentale acordate celor 41 de primării PSD se ridică la 340.084.100 lei. Localităţile PNL au reuşit să adune, din alocările PNDL 2, 171.362.643 lei. Cele trei primării ALDE au absorbit fonduri în valoare de 15.373.185 lei. Primăria Bucu, singura administraţie locală controlată de Partidul Ialomiţenilor, a beneficiat de 3.586.901 lei.

PNL (Tinel) e nemulţumit

Chiar dacă primarii PNL din judeţ sunt mulţumiţi de proiectele care le-au fost aprobate, preşedintele PNL Ialomiţa, deputatul Tinel Gheorghe, spune că partidul e, oficial, nemulţumit. Deşi, probabil, tânjeşte după vremurile portocalii, în care guvernul Boc aloca bani selectiv prin HG, multe dintre localităţi neputând beneficia de fonduri din pricina culorii politice diferite, acum, Tinel, este mai supărat ca niciodată când, culmea, banii au fost împărţiţi în mod egal.

“PNL este revoltat de modul în care au fost alocaţi banii. Dacă existau suspiciuni înainte că va fi, într-adevăr, o alocare discreţionară, fără nici un fel de criteriu stabilit anterior, acum avem confirmarea. Nu se poate să ai localităţi în Ialomiţa care să nu primească nici un proiect. Trebuie să fii nebun. Nu se poate să nu dai la Bărbuleşti nici un proiect, să nu aprobi nici un proiect pentru o comunitate de peste 6.000 de locuitori. Asta în afară de faptul că este exclusiv o chestiune care ţine de discriminare, şi nu de politică. Bănuiesc că lucrurile deja capătă alt sens în alocarea resurselor financiare în judeţul Ialomiţa. Că vrem, că nu vrem, Bărbuleşti face parte din harta judeţului Ialomiţa şi trebuie să se dezvolte ca alte localităţi. Cum să scoţi o localitate din mizerie, din noroi, dacă tu nu-i dai nici un leu? Este incredibil ce se întâmplă”, a declarat preşedintele PNL Ialomiţa în cadrul unei conferinţe de presă, cu o vizibilă notă de dramatism inutil.

PSD nu le-a lăsat şi lor nimic la Fierbinţi...

Nu ştim cine îl învaţă pe domnul Tinel tehnici de manipulare sau dacă manipulează pe baza propriilor învăţături, aşa cum se pricepe, cert e că nu prea se descurcă. Relatăm mai jos declaraţia sa cu privire la proiectele aprobate pentru Fierbinţi-Târg, pentru a o interpreta cum doriţi, iar după - spunem ce am înţeles noi din ea.

„Deşi în campania electorală din iunie 2017 se perindau toţi miniştrii pesedişti susţinând candidatul PSD şi promiţând că toate proiectele vor fi aprobate, mai ales cel de infrastructură rutieră, după alegeri, când PSD a pierdut primăria, doamna Sevil Shhaideh – cetăţean român de etnie turcă, probabil la sugestia fostului primar din Fierbinţi – cetăţean român de etnie turcă, „uită” promisiunea din campanie şi nu mai aprobă proiectul. Ce să înţeleg eu, că este discriminare pe criterii etnice? Cu o populaţie de peste 4.000 de locuitori, Fierbinţiul nu mai primeşte bani pe proiectul de infrastructură rutieră pentru că nu a câştigat un PSD-ist de etnie turcă acolo? Ministrul fiind de etnie turcă! Asta să înţeleg eu? (…) Asta este o formă de şantaj politic”, spune deputatul din Fierbinţi.

Nu e o formă de şantaj politic, e, din păcate, o procedură politică normală, la care ar fi apelat şi PNL-ul şi orice alt partid care ar fi avut puterea în propriile mâini.

Concret, liberalii au crezut că au dat de aur la Fierbinţi. Ce-i drept, înainte de alegeri, circula zvonul că oraşul va fi beneficiarul unui proiect de asfaltare în valoare de aproximativ un milion de lei. Ce-ar fi putut pica mai bine decât un astfel de proiect pentru care actuala administraţie PNL nu a mişcat nici un deget?

Nu ne putem da seama, totuşi, de ce a trebuit să aducă Tinel Gheorghe în discuţie originile vicepremierului Sevil Shhaideh şi ale fostului primar de la Fierbinţi, Iusein Iuksel. Noi ştim că domnul deputat nu se poate abţine să facă politică la fel cum făcea în 2008, încercând să inducă electoratului nişte idei fără noimă. Totuşi, este greu de crezut că Sevil Shhaideh ar fi acceptat vreun ordin de la fostul primar Iusein Iuksel, doar pentru că amândoi sunt turci.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare