Inițializează o căutare

SAMGPL

Noul program pentru încurajarea consumului de fructe și legume în școli va genera întârzieri

Totuşi, implementarea noului program va genera întârzieri, copii neputând să se bucure de el chiar de la începutul noului an şcolar, susţine Ionel Gae, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa (CJI).

“Noi am efectuat toate demersurile necesare pentru a ne încadra în termen şi a avea programul pus în aplicare odată cu începerea anului şcolar. Dar, între timp, printr-o ordonanţă de urgenţă care a fost adoptată de guvern, se stipulează că ordonanţele referitoare la programul cu mere şi la programul cornul şi laptele se abrogă. În 30 de zile intră în vigoare hotărârea de guvern care stipulează bugetul aferent acestor programe şi sunt, practic, unificate.

Legislaţia s-a modificat exact când noi eram la finalul procedurii de achiziţie a cornului şi a laptelui. În acest moment, din punctul meu de vedere, noi trebuie să anulăm procedurile de achiziţie pe vechiul act normativ şi să aşteptăm intrarea în vigoare a hotărârii de guvern care aprobă bugetul pentru tot ce înseamnă mere, legume, lapte, corn şi aşa mai departe. Se vor stabili, probabil, şi modalităţile în care se va desfăşura acest program.

Noi ne dorim să fie mai aproape de unităţile administrativ-teritoriale şi poate chiar vor avea posibilitatea ca ei să-şi achiziţioneze, la nivelul localităţii, aceste produse, în aşa fel încât să rămână sumele de bani în interiorul comunităţii lor şi să aibă şi produsele proaspete, fiind în zona lor de competenţă. Sperăm să fie un cadru mai simplificat, în aşa fel încât să se desfăşoare mai repede şi să ajungă aceste produse la copii”, ne-a spus Ionel Gae.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare