Inițializează o căutare

SAMGPL

Limitarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului nu va afecta dosarele din Ialomiţa. Doar două mame din Slobozia vor primi mai puţini bani începând cu data de 1 septembrie

Guvernul a modificat, în şedinţa de vineri, 4 august a.c., OUG nr.111/2010 privind indemnizaţia pentru creşterea copilului, stabilind o limită maximă de 8.500 de lei lunar.


Conform noii prevederi, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se va stabili ca şi până acum, respectiv la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, cu menţinerea cuantumului minim actual de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, însă cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 de lei. Echivalentul sumei maxime este de 1.800 de euro, plafonul maxim pe care îl au indemnizaţiile de creştere al copilului din mai multe ţări membre UE.

Mamele din Ialomiţa nu vor fi afectate

Potrivit directorului Agenţiei Judeţeane pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Ialomiţa Silviu Vlădăreanu, Ialomiţa nu ar fi prea afectată de limitarea indemnizaţiilor. În judeţ, doar indemnizaţiile a două mame care au lucrat în domeniul privat vor scădea până la pragul de 8.500 lei.

„De la 1 septembrie, ultimele modificări legislative au dus la limitarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. Dacă până acum, erau maxim 85% din venituri, acum maximul acordat este suma de 8.500 de lei. Facem analize, iar din controlul pe care l-am efectuat la nivelul judeţului, s-ar părea în judeţul Ialomiţa sunt doar două cazuri de mămici care vor pierde puţin din această indemnizaţie. Ambele cazuri sunt din Slobozia – mămici care au lucrat în multinaţionale, cu salarii mari. Vom vedea situaţia exactă la începutul lunii septembrie”, a declarat Silviu Vlădăreanu pentru Tribuna Ialomiţei.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare