Inițializează o căutare

SAMGPL

Ialomiţa a obţinut cea mai mare producţie de rapiţă din ţară

Fermierii români au reuşit să obţină anul acesta producţii record la grâu, rapiţă, secară, triticale, orz şi mazăre, potrivit agroinfo.ro. Ministerul Agriculturii a făcut un clasament al fermierilor care au performat.


Cea mai mare producţie de rapiţă a fost obţinută de judeţul Ialomiţa cu 191.642 de tone.

Fermierii din localitatea Cujmir, judeţul Mehedinţi, au obţinut o producţie la grâu, secară şi triticale de 10,2 tone/ha. La orz sunt primii agricultorii din localitatea Dochia, judeţul Neamţ, cu 9,8 tone/ha. Primul loc la cultura de rapiţă este deţinut de fermierii din localitatea Tătăranu, judeţul Vrancea, cu 6 tone/ha. Cultura de mazăre le-a adus agricultorilor din localitatea Răchiţi, judeţul Botoşani, 6,1 tone/ha.

Pe primul loc la producţia realizată la grâu, secară, triticale, orz şi mazăre este judeţul Constanţa cu 878.248 de tone la grâu, secară şi triticale, 261.837 tone la orz şi 57.147 tone la mazăre.

Bucuros din cale afară că producţia agricolă este una excelentă, randament record, ministrul agriculturii, Petre Daea, a spus marţi, în timpul vizitei de lucru de la Călăraşi, că nu va mai mânca zile în şir.

“Nu mai mănânc pentru că sunt bucuros că a ieşit soarele după o ploaie bună şi sunt bucuros că văd oamenii că au speranţă şi sunt bucuroşi că lucrează şi au speranţă, indiferent de vârstă. De bucurie nu mai mănânc, da! Păi, dacă bucuria este profundă aşa, s-ar putea ca zile întregi să nu mai mănânc”, a spus Daea.


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare