Inițializează o căutare

SAMGPL

Mai mulţi ofiţeri de jandarmerie şi poliţie au diplome de masterat de la o facultate care nu există

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ialomiţa a scos la concurs funcţia de şef serviciu logistic, rămasă vacantă în urma decesului ofiţerului Bogdan Stanciu, care s-a electrocutat în timp ce îşi spăla autoturismul.


La concurs s-a înscris şi Marian Duţu, un ofiţer din cadrul IJJ Ialomiţa. Acesta a depus la dosar şi diploma de masterat, una dintre condiţiile de participare de bază. Colegii de la serviciul personal ai ofiţerului au verificat presupusa facultate de la Brăila, de unde Marian Duţu şi-ar fi obţinut diploma, însă au fost surprinşi să afle că facultatea respectivă nu există. Marian Duţu a fost luat la întrebări cu privire la acest aspect, însă nu a dorit să ofere un răspuns concret. În această situaţie, IJJ Ialomiţa a făcut o plângere penală pentru fals şi uz de fals la Parchetul Militar.

În cauză s-au făcut cercetări şi s-a constatat că mai mulţi jandarmi şi poliţişti din cadrul MAI au astfel de diplome de care s-au folosit pentru a ocupa funcţii importante. Parchetul Militar a deschis un dosar penal pe numele mai multor ofiţeri. Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a deschis un dosar in rem care vizează aceeaşi faptă. Cel mai probabil, procurorii brăileni vor să afle de unde provin acele diplome, cine le-a comercializat şi câţi bani s-au dat.

scris de Nicuşor Dinu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare