Inițializează o căutare

SAMGPL

Două cazuri de rujeolă au fost descoperite în cartierul Strachina din Țăndărei

Până pe data de 6 iunie a.c., în România s-au înregistrat 6.619 cazuri de rujeolă şi 29 de decese survenite în urma acestei cauze. Cea mai gravă situaţie în acest sens o are judeţul Timiş, cu 8 decese şi 1.068 de cazuri, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).


Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 06.06.2017 este 6.619, din care 6.403 nevaccinate vreodată, din care 29 de decese – 8 în Timiş, 5 în Arad, 6 în Dolj, 3 în Caraş Severin şi câte un deces în judeţele Bihor, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi în municipiul Bucureşti, arată CNSCBT.

Două cazuri de rujeolă în Ialomiţa

Până acum, în judeţul Ialomiţa, au fost descoperite două cazuri de îmbolnăvire – unul pe data de 16 mai a.c., iar celălalt pe data de 30 mai a.c.. Este vorba despre doi copii din Ţăndărei, din comunitatea de romi, care nu au fost vaccinaţi. Unul dintre ei nici măcar nu era înscris la un medic de familie.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa a primit marţi, 13 iunie a.c., 800 de doze de vaccin ROR.

scris de Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare