Inițializează o căutare

SAMGPL

Deținătorul celui mai mare trader agricol românesc, condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare

Marius-Cătălin Bucur, omul de afaceri care controla SC Brise Group SRL, cel mai mare trader agricol românesc, a fost condamnat recent, pe 24 mai a.c., la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani. Brise Group SRL a fost principalul distribuitor şi achizitor al danezilor de la JD Agro Cocora SRL, care cultivă grâu, rapiţă şi porumb pe 9.800 de hectare de teren din Ialomiţa. Prin intermediul societăţii pe care o patronează, Marius-Cătălin Bucur deţine şi un siloz în comuna Andrăşeşti. Marele trader agricol ar fi avut relaţii contractuale şi cu Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice (ACCPT) Ialomiţa.

Condamnat pentru infracţiuni comise în 2003

În perioada august – octombrie 2003, deţinătorul Brise Group SRL s-ar fi sustras de la plata impozitelor, taxelor şi a contribuţiilor datorate statului prin neînregistrarea unor activităţi, pentru care legea prevede obligaţia înregistrării, în scopul obţinerii de venituri.


Astfel, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat definitiv pe Marius-Cătălin Bucur, prin contopirea a două pedepse, la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 4 ani şi 10 luni. Totodată, acesta a primit o pedeapsă complementară de 2 ani în care nu îşi poate exercita dreptul de a mai ocupa funcţia de administrator în cadrul unei persoane juridice şi de a desfăşura activităţi în această calitate.

Brise Group joacă în "liga mare" a traderilor de cereale

Brise Group şi-a făcut intrarea în "liga mare" a traderilor de cereale după ce, în 2010, compania a plătit 2,4 mil. euro pe Bursă pentru a achiziţiona depozitarul Comcereal Olt.

Acum, traderul a ajunsese să deţină, în toată ţara, silozuri, magazii sau baze de preluare ce pot fi umplute cu până la sute de mii de tone de produse agricole.

La o simplă căutare pe Google – a firmei sau au deţinătorului – pot fi găsite doar articole laudative. Nici pe timpul derulării procesului, care a început la finele anului 2013, nici după sentinţa finală din 24 mai 2017, în presă nu a existat nici un articol care să vorbească despre acuzaţiile care îi sunt aduse lui Marius-Cătălin Bucur sau, mai recent, despre condamnarea acestuia. Totodată, deşi numele său este unul cu notorietate, nicăieri în spaţiul public nu există o fotografie cu acesta.

foto: zf.ro
scris de Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare