Inițializează o căutare

SAMGPL

Se apropie alegerile interne în PNL Ialomiţa. Deputatul Tinel, favorit pentru preşedinţie. Un consilier judeţean ţinteşte două funcţii

Partidul Naţional Liberal se află în plin proces de reinventare – atât structura naţională, la şefia căreia favorit este Ludovic Orban – cât şi structurile judeţene.


În Ialomiţa, PNL a decis să se reinventeze tradiţional, după cum este mânat de propria ideologie, adică tot cu Tinel Gheorghe; acum, un fel de Tinel 2.0.

Deputatul ialomiţean şi actualul preşedinte interimar al filialei PNL din Ialomiţa şi-a anunţat candidatura săptămâna trecută, la încă o conferinţă de presă la care a binevoit să nu ne invite, considerând probabil că nu suntem destul de pregătiţi să-i purtăm cuvintele mai departe.

Un atu al lui Tinel în cursa internă ar fi faptul că, recent, a fost numit secretar general adjunct interimar al organizaţiei naţionale a PNL. Un alt atu şi – credem noi – cel mai important, este că singurul contracandidat pe care-l are este inculpatul Constantin Sava a cărui practică o cunosc mai mulţi colegi din partid: „E un escroc, în fiecare an îşi depune candidatura, ca să-şi aranjeze el nişte lucruri, apoi, cu puţin timp înainte de alegeri, şi-o retrage!”, ne-a spus un membru cu ştate vechi în partid.

Printre numele celor ce şi-au dorit candidatura a fost vehiculat şi cel al primarului din comuna Mihail Kogălniceanu, Alexandru Dinu, care, ulterior, fiind contactat telefonic de către noi, a declarat că nu are o astfel de intenţie.

Gigi Manea ţinteşte două funcţii

Dacă în privinţa conducerii judeţene ne-am lămurit, am fost curioşi să aflăm care sunt cei care îşi doresc să preia frâile organizaţiei municipale din Slobozia şi în ce stadiu se află procesul de alegere. Însă, Dragoş Soare, secretarul general al PNL Ialomiţa, ne-a declarat următoarele: „În stadiu de organizare, ca să spun aşa. Alegerile vor avea loc undeva pe data de 25 aprilie. Până în momentul de faţă nu am nici o solicitare de candidatură. Intenţii verbale au fost”.

Pentru că oficialii partidului sunt reţinuţi în a da informaţii interne, a trebuit să apelăm la alte surse pentru a afla şi numele celor care-şi doresc să se afle în frunte.

Astfel, am aflat despre intenţia consilierului judeţean Gigi Manea de a candida la preşedinţia filialei PNL Slobozia, pe care şi-a dorit-o şi în trecut, după cum ne-a spus chiar el. Dar, a renunţat la idee odată cu înscrierea în cursa electorală pentru Primăria Slobozia a fostului liberal Ioan Martin, în vara anului trecut.

Totodată, Gigi Manea ar putea să ocupe un loc şi în PNL Ialomiţa, dorindu-şi în noua structură funcţia pe care o deţine în actuala, cea de prim-vicepreşedinte.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare