Inițializează o căutare

SAMGPL

Pus pe treabă. Deputatul Ştefan Muşoiu, la a treia interpelare făcută guvernului

Problema traficului infernal de la bariera de la Drajna, dar şi alte probleme privind traficul rutier, au ajuns, din nou, în atenţia autorităţilor datorită interpretărilor tânărului deputat Ştefan Muşoiu.


Guvernul Cioloş nu a alocat bani pentru proiect

Recent, fostul preşedinte interimar al CJI, actual deputat de Ialomiţa, Ştefan Muşoiu, a făcut o interpelare în Camera Deputaţilor, către Ministerul Transporturilor. Deputatul doreşte să se întâmple lucruri concrete în privinţa traficului rutier îngreunat din pricina barierei feroviare. Potrivit deputatului, şi Consiliul Judeţean Ialomiţa continuă în prezent astfel de acţiuni.

„Am vrut să continui demersul administrativ început la Consiliul Judeţean Ialomiţa în calitate de vicepreşedinte şi preşedinte interimar. În urmă cu 3 – 4 ani de zile am făcut demersuri nenumărate – atât din partea Consiliului Judeţean Ialomiţa, cât şi din partea parlamentarilor – pentru construirea acelui pasaj de la Drajna. În 2015 am avut o întâlnire cu directorul de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, pentru a stabili în ce măsură se poate face o intervenţie în zona Drajna. Împreună cu Consiliul Judeţean Călăraşi am făcut chiar şi un demers comun. Ni s-a promis, la momentul respectiv, după discuţii şi numeroase adrese făcute, că în 2016 va fi prins în buget – conform şi unor adrese de la Ministerul Transporturilor – o sumă de bani pentru întocmirea unor studii de fezabilitate pentru construirea unui pasaj – subteran sau suprateran. Din păcate, Guvernul Ponta a căzut în 2015 şi – nu ştiu dacă are vreo legătură cu acest fapt – cert e că, în 2016, Guvernul Cioloş n-a mai alocat nimic din ceea ce se promisese pentru anul 2016 în bugetul Ministerului Transporturilor ca acest proiect să prindă contur. Am considerat că este necesar să continui acest demers şi din postura de deputat pentru că problema a rămas nerezolvată în totalitate. Nu s-a făcut nici un pas pentru a merge mai departe. Am făcut această interpelare în Camera Deputaţilor şi, mai mult decât atât, ştiu că şi CJI a continuat acelaşi demers. E o problemă care nu vizează doar Ialomiţa, ci şi judeţe din Moldova, chiar şi traficul internaţional – Ucraina, Republica Moldova. Când eram la Consiliul Judeţean, am solicitat chiar să fim cuprinşi în Master Plan. Lucrul acesta nu s-a întâmplat, probabil nu s-a considerat că este o arteră de importanţă internaţională, aşa cum presupun criteriile de includere în acest Master Plan.”

Bariera nu e singura problemă

Totodată, Ştefan Muşoiu consideră că sunt probleme şi cu sectorul de drum Slobozia – Drajna, care ar trebui serios modernizat.

„Am mai făcut o interpelare care ţine de lungimea benzilor pe drumul Slobozia – Drajna, dar şi a semnalizării corespunzătoare pentru că sunt momente în care condiţiile meteo nefavorabile te împiedică în a găsi repere – semne laterale, care să indice delimitarea drumului, nu există în acest moment.”

O intersecţie cu probleme, în atenţia lui Muşoiu

Deputatul susţine că va semnala în curând şi problemele intersecţiei din zona supermarket-ului Lidl din zona Bora, unde, în ultimii ani, au avut loc nenumărate accidente rutiere.

„Doresc să fac o solicitare către Ministerul Transporturilor pentru intersecţia din zona supermarket-ului Lidl. În ultimii trei ani, de când a fost deschis acest supermarket, s-au înregistrat foarte multe accidente. Am cerut şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa să ne dea mai multe informaţii cu privire la acest aspect, iar după ce ne fundamentăm solicitarea către Minister, săptămâna viitoare o să concretizăm şi acest demers.”

Sperăm ca interpelările făcute de parlamentarul social-democrat să fie urmate de altele, ale colegilor deputaţi din celelalte judeţe afectate de aceeaşi problemă. Ne bazăm pe faptul că, nefiind campanie electorală, aceste acţiuni au caracter serios şi, cel mai probabil, la un moment dat vor genera un rezultat.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare