Inițializează o căutare

SAMGPL

APIA Ialomiţa a demarat deja plăţile pentru 6.250 de agricultori din judeţ

Potrivit directorului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Ialomiţa, Stoian Florea, deja au fost demarate plăţile pentru 6.250 din totalul de 6.970 de fermieri din judeţ, precizând că termenul limită de primire a banilor va rămâne tot cel anunţat iniţial, de 31 martie a.c.. Restul de 720 de fermieri, care practică un alt tip de agricultură decât cea zootehnică, vor fi verificaţi în perioada imediat următoare, pentru a beneficia şi ei, precum agricultorii cu ferme vegetale, de finalizare a plăţii, tot până la sfârşitul lunii martie.


„Astăzi, când vorbesc cu dumneavoastră, au fost autorizaţi la plată – şi, cred eu, au început să le intre şi banii în cont – 6.250 de fermieri, pe Ajutorul Naţional Tranzitor 1 – îi zicem noi – pe vegetal. În curând, vor primi şi ceilalţi, iar plăţile următoare se vor derula până la sfârşitul lunii martie. Când spun asta, mă gândesc şi la plăţile pe zootehnie, pe măsurile de agromediu, cu pachetele 5 – agricultorul ecologic – pachetul 7 – gâsculiţa cu gât roşu (n.red: specie pe cale de dispariţie, protejată la nivelul UE) – şi pachetul 4 – culturi verzi. Aceştia chiar nu puteau fi plătiţi pentru că trebuie verificaţi în perioada următoare”, ne-a precizat Stoian Florea.

Primarii ialomiţeni contribuie la informarea fermierilor

Stoian Florea susţine că edilii locali din judeţ contribuie la comunicarea dintre APIA Ialomiţa şi fermieri, punându-le la dispoziţie săli în care se pot întâlni.

„Suntem în plină campanie de informare a fermierilor, împreună cu toţi primarii din judeţ, care ne asigură locaţiile – cămin cultural, o sală în care ne putem întâlni cu fermierii – pentru a le explica noutăţile care au apărut faţă de anii precedenţi. Suntem hotărâţi să-i ajutăm pe aceştia, cum am făcut-o în fiecare an, pentru a depune cererea pentru campania aceasta – 2017 – fără a intra în penalităţi. Aşa cum am făcut şi anul trecut, n-am avut nici un fermier care să suporte penalităţi de întârziere pentru că nu a depus cererea până la 15 mai. Faţă de anul 2016, mari modificări nu sunt. Astăzi a apărut, în Monitorul Oficial, hotărârea de guvern a ministrului Agriculturii, în care stabileşte cuantumurile pe zootehnie, fie că vorbim despre ANT la bovine şi ovine, fie că vorbim despre sprijinul cuplat tot pentru aceste specii”.

Obiectivul principal: o cerere cât mai completă

Directorul APIA Ialomiţa susţine că instituţia stă la dispoziţia fermierilor pentru a-i ajuta să depună cererile conform programării şi, în acelaşi timp, pentru ca acestea să fie de calitate.

„Acum, ne concentrăm pe două acţiuni: să finalizăm plăţile către fermieri şi să facem toate eforturile pentru a-i ajuta pe aceştia să depună cererile la timp şi, dacă vreţi, ca termen de noutate, dorim să se respecte programarea făcută de către centrele locale – recte, Centrul Judeţean Ialomiţa – deoarece vrem să primim o cerere cât mai completă pentru că de modul de completare a cererii depinde şi situaţia clară a plăţilor, pe viitor”.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare