Inițializează o căutare

SAMGPL

Mai multe dosare ale DIPI, distruse de o comisie internă a SIPI Ialomiţa

Spre finalul guvernării tehnocrate, Ministerul de Interne a dat presei un comunicat despre decizia luată, prin ordonanţă de guvern – aceea de a desfiinţa Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, din cadrul MAI, şi de a înfiinţa un nou departament, Direcţia Generală de Protecţie Internă, sub control parlamentar.


La momentul desfiinţării DIPI, ofiţerii care au făcut parte din acest serviciu au rămas înmărmuriţi, aducându-li-se la cunoştinţă faptul că, dacă vor dori să facă parte din noua structură – DGIPI – vor trebui să susţină examene pentru ocuparea posturilor.

Toţi cei care au lucrat în cadrul DIPI au fost puşi la dispoziţia Ministerului de Interne şi, DGPI nefiind constituit încă, aceştia merg la serviciu fără a avea vreo atribuţie de îndeplinit.

Surse neoficiale din cadrul DIPI ne-au spus că poliţiştii corupţi pot sta acum liniştiţi, deoarece nu mai există mandate de interceptare pe numele lor.

O mare parte dintre dosare au fost reevaluate de o comisie internă a SIPI Ialomiţa – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă – şi ar fi fost distruse, în conformitate cu legea, fiind vorba despre dosare constituite din motive de siguranţă naţională.

În ultimii ani, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă Ialomiţa a făcut şi bune şi rele. Pe cele rele pe care le-am aflat, le-am făcut cunoscute opiniei publice, în cadrul articolelor noastre. În multe dintre acestea, am scris despre fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Ialomiţa, Gheorghe Mihăilă, cel care transformase SIPI în „societate privată”, folosind informaţii clasificate în interes personal şi chiar mai rău - de şantaj, în vederea obţinerii a fel şi fel de foloase.

Nicuşor Dinu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare