Inițializează o căutare

SAMGPL

Profil de candidat USR: Dan Barna și afacerile sale cu statul

Dan Ilie Barna este una dintre surprizele Uniunii Salvaţi România (USR) la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. Secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, sibianul a dat cariera de tehnocrat pe una de politician, ca viitor deputat de Sibiu, din postura de cap de listă. Dan Badea este expert în fonduri europene şi a făcut bani frumoşi şi de pe urma statului, prin una dintre firmele sale.

În iunie 2016, la două săptămâni după ce a fost numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, Dan Barna a ieşit din firma pe care o înfiinţa în 2007, printre alţii, alături de Dumitru Dragoş Jaliu, rămas în prezent unic asociat al Grupului de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL Bucureşti. Firma şi-a mărit de şase ori cifra de afaceri în ultimii trei ani fiscali, de la 1,7 milioane lei în 2013 (cu 10 angajaţi) la 4,2 milioane lei în 2014 (14 angajaţi), pentru a ajunge la 10,6 milioane lei în 2015 (28 de angajaţi). Şi profiturile au crescut exponenţial: de la puţin peste 13.000 lei în 2013, la 365.000 lei în 2014 şi peste 780.000 lei în 2015, an în care firma raportează, totuşi, şi datorii de peste 1,7 milioane lei.

Sute de mii de euro de la ministere
Specializată în consultanţă şi formare profesională pentru atragerea fondurilor europene, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL a derulat afaceri bănoase şi cu numeroase instituţii de stat. Aşa se face că firma patronată de Dan Barna a primit în 2009, 2010, 2013 şi 2014 un număr de opt contracte prin licitaţie, în valoare totală de 604.134,21 euro, la care se adaugă o cumpărare direct, de 29.946,95 euro. Cel mai important client al fostului secretar de stat, viitor deputat USR, a fost MAI, de la care societatea lui Barna a încasat 248.560,51 euro.

“Decizia de a candida pe listele USR are la bază credinţa că, la un anume moment al vieţii, este necesar să oferi comunităţii înapoi ceva din experienţa pe care ai avut norocul să o dobândeşti”, Dan Barna, la lansarea candidaturii

Barna a supt bani publici şi din Ialomiţa

De asemenea, Judeţul Ialomiţa a contribuit la creşterea firmei lui Barna cu 218.281,98 euro, în timp ce Ministerul Justiţiei a oferit un contract de 96.469,53 de euro, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţeganu” din Cluj Napoca a parafat cu Barna o înţelegere de 31.352,05 euro şi Ministerul Dezvoltării Regionale i-a încredinţat un contract de 9.470,14 euro. Cât despre procedura de cumpărare directă, aceasta a fost aleasă de Prefectura Constanţa, în toate cazurile de mai sus fiind vorba despre servicii de formare profesională şi organizare de seminarii.

În concluzie, dacă „ăştia“ de la USR se tot prezintă ca salvatorii planetei, iată, avem dovada că, de fapt, o mulg bine de tot pe Coana Românica. Zilele trecute, în presa centrală era prezentat cazul unei candidate USR, tot aşa, racordată bine la conducta de bani publici: era membră în 3 consilii de administraţie ale unor entităţi publice. Oricum, dacă ar fi să ne uităm în gura Elenei Udrea, „USR este un vehicul creat pentru a băga în Parlament acoperiţii serviciilor secrete“...

Elena Georgescu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare