Inițializează o căutare

SAMGPL

Pentru că nu a dansat după cum cântau creditorii, slobozeanul Aurel Brihac nu mai este lichidatorul clubului de fotbal Rapid

În luna iunie a.c., clubul de fotbal FC Rapid Bucureşti a intrat în faliment. În momentul în care a intrat în procedura de insolvenţă, clubul avea datorii de 29,5 milioane de euro, datorie făcută sub conducerea lui George Copos. Condamnatul Copos a abandonat Rapidul în iunie 2013, după ce acumulase restanţe financiare înspăimântătoare. A urmat un „haircut“ masiv şi, în 2014, s-au şters peste 90% dintre datorii. În vara acelui an, după un singur sezon în care patroni au fost Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu, Rapid a fost preluat de Valerii Moraru. Datoriile, ajunse în acel moment la un nivel rezonabil - 2,5 milioane de euro, au început să crească iar, în ritm accelerat, până la suma de 4,2 milioane de euro, în momentul declarării falimentului.

Ultimele acţiuni ale familiei Moraru – schimbarea administratorului special pe motiv că a introdus două bilete la ordin garantate de Azuga Waters, pentru a plăti impozitele la stat, şi cererea de suspendare a executării acestor bilete după venirea noului administrator special, Adrian Diaconescu – au agravat situaţia Rapidului în instanţă. Aceasta, după ce a amânat de câteva ori sentinţa, a decis, în final, pe 14 iunie 2016, intrarea în faliment.

Lichidatorul slobozean Aurel Brihac se ocupa de falimentul clubului Rapid


La începutul acestui an, administratorul judiciar al clubului Rapid a fost schimbat, fiind numit drept administrator judiciar - expertul lichidator Aurel Brihac din Slobozia. Odată cu declararea falimentului clubului Rapid, Aurel Brihac a devenit lichidator şi se ocupă mai departe de procedurile falimentului.

În cadrul unui scurt interviu pe care l-am obţinut cu lichidatorul Rapidului, acesta ne-a explicat că, din păcate, clubul nu mai poate fi salvat de la faliment şi că va încerca să valorifice cât mai mult posibil bunurile pe care firma le are în proprietate.

Conform lichidatorului Aurel Brihac, clubul Rapid nu prea mai are multe bunuri în proprietate, care să poată fi valorificate. Astfel, în afară de echipamentele tehnologice din cadrul bazei sportive şi a mobilierului, FC Rapid ar mai avea de valorificat marca. Întrebat cât valorează marca „Rapid“, lichidatorul ne-a explicat că nu se poate pronunţa asupra valorii acesteia şi că trebuie făcută o expertiză de către un expert evaluator specializat pe mărci. De asemenea, Aurel Brihac ne-a explicat că Rapid are în proprietate şi înregistrate la OSIM vreo patru mărci, iar valoarea de inventar a acestora, aşa cum reiese din evidenţele contabile ale clubului, ar fi de aproximativ 5.800 de lei. Însă, aceasta este doar valoarea de inventar, stabilită în urmă cu mulţi ani, iar acum trebuie făcută acea expertiză despre care am amintit mai devreme.

În ceea ce priveşte valorificarea bunurilor, lichidatorul clubului Rapid ne-a explicat că întâmpină probleme în acest sens deoarece administratorul special nu a predat gestiunea clubului.

De asemenea, pentru că în mass-media centrală au apărut tot felul de informaţii eronate despre procedura falimentului, Aurel Brihac a ţinut să menţioneze că nu el, în calitate de administrator judiciar, a cerut falimentul clubului, ci ANAF Bucureşti, fostul antrenor al echipei de fotbal, Viorel Moldovan, şi mare parte dintre jucătorii faţă de care clubul avea datorii.

Brihac, schimbat de Moraru. Decizia nu este definitivă!

Zilele trecute, familia Moraru l-a schimbat pe lichidatorul judiciar Brihac, dar decizia aparţine tribunalului. Rapid ar ajunge la al patrulea administrator în doi ani!

Lucrurile se leagă direct cu încercarea soţilor Valerii şi Violeta Moraru de a-l schimba pe lichidatorul judiciar Aurel Brihac de la cârma FC Rapid. În calitate de creditor majoritar după acceptarea tabelului provizoriu al creanţelor, Azuga Waters l-a schimbat deja pe Aurel Brihac cu firma Sierra Quadrant Bucureşti pe 17 noiembrie. Decizia publicată în Buletinul Procedurilor în Insolvenţă a fost contestată de Brihac şi nu poate intra în vigoare fără încuviinţarea Tribunalului Bucureşti. Miza o reprezintă cele peste 6 milioane de lei pe care Azuga Waters susţine că le-ar fi cheltuit cu Rapid. Brihac afirmă că aceşti bani nu au fost trecuţi prin contul unic de administrare a clubului aflat în insolvenţă, aşa cum ar fi fost legal, şi, neexistând documente şi dovezi că au existat cu adevărat respectivele cheltuieli, nu le recunoaşte. Brihac a explicat pentru ProSport că nu a văzut niciodată şi nici nu a aprobat vreun ban din aceşti 6 milioane de lei, iar între Azuga Waters şi Rapid nu a existat vreun acord prin care prima firmă să preia cheltuielile clubului sau să-l împrumute în vreun fel.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare