Inițializează o căutare

SAMGPL

Paradoxal, prezenţă foarte mică la vot, în mediul rural

În Ialomiţa, la ora închiderii secţiilor de votare – ora 21.00 – prezenţa la vot era de 35,69%, sub nivelul înregistrat la nivel naţional, 39,49%.


Au votat în total 83.693 de alegători. Cea mai mare parte dintre ei, 79.895, au votat pe listele permanente, 3.067 pe liste suplimentare şi doar 731 cu urna mobilă.

Spre exemplu, în Slobozia prezenţa la vot a fost de 39,76% – 17.284 voturi exprimate – puţin peste media naţională.

Totuşi, cea mai ridicată prezenţă în mediul urban s-a înregistrat în Fierbinţi-Târg, unde au votat 43,33% dintre cetăţenii cu drept de vot, însă numărul alegătorilor – 1656 – este mult mai mic decât cel din municipiul reşedinţă de judeţ.

Dacă este să ne ghidăm după categoriile de vârstă, electoratul ialomiţean a fost constituit în cea mai mare parte din bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 46 şi 64 de ani. La polul opus s-au aflat tinerii care s-au prezentat la vot într-un număr destul de mic, cca. 2500.

Fără intenţia de a stârni hohote de râs, potrivit mai multor primari de comună, mulţi alegători din mediul rural au refuzat să voteze profitând de vremea bună de afară pentru a tăia porcul.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare