Inițializează o căutare

SAMGPL

Inspectorul școlar general adjunct neagă acuzațiile aduse de PSD

Pe durata campaniei electorale, Partidul Social Democrat din Ialomiţa a adus grave acuzaţii conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa. Aceştia le-au reproşat Luminiţei Barcari şi Steluţei Mitrea faptul că au politizat învăţământul ialomiţean.


Redăm o parte din comunicatul de presă emis de social-democraţi acum câteva zile:

România nu poate merge înainte cu politizarea învăţământului practicată de P.N.L. Ialomiţa, prin reprezentanţii săi care ocupă funcţii de conducere în domeniul educaţiei, respectiv inspectorul general şcolar şi inspectorul general-adjunct din judeţul Ialomiţa.

Am mai spus acum o lună şi repetăm până se va înţelege şi la P.N.L.: Legea Educaţiei Naţionale interzice activitatea politică în şcoli şi este interzis inspectorilor şcolari şi directorilor de şcoli să desfăşoare activitate politică în incinta unităţilor şcolare de nivel preuniversitar şi în timpul programului de lucru.

Cerem Ministerului Educaţiei anchetarea şi destituirea inspectorului general şcolar şi inspectorului general-adjunct de la I.Ş.J. Ialomiţa pentru încălcarea Legii Învăţământului, a Regulamentelor de funcţionare şi contractului de management.

Este inadmisibil ca inspectorii şcolari să realizeze campanie electorală în timpul orelor de program, când sunt plătiţi să fie echidistanţi şi să se ocupe de interesul învăţământului. De aceea, am depus o nouă sesizare la Biroul Electoral Judeţean Ialomiţa.

Dacă Luminiţa Barcari a fost, ce-i drept, în concediu, pentru a participa liniştită la campania electorală, nu putem spune acest lucru şi despre adjuncta sa, Steluţa Mitrea.

În timpul orelor de program, aceasta şi-a folosit de repetate ori contul personal de Facebook pentru a le sugera ferm prietenilor de pe reţeaua de socializare să voteze cu Partidul Naţional Liberal – PNL.

Câteva surse ne-au povestit că ar fi văzut-o pe aceeaşi Steluţa Mitrea punând pliante electorale ale PNL prin scările de bloc din Ţăndărei, ceea ce ni se pare total nepotrivit pentru o persoană cu funcţia pe care o are dumneaei.

Steluţa Mitrea neagă acuzaţiile

“Pe un cont de Facebook – haideţi să fim serioşi – ştiţi foarte bine că oricine poate să descarce o poză, să treacă un nume! Un cont de Facebook poate fi administrat de oricine, în numele oricui!”

Am verificat şi se pare că, de pe contul de Facebook al Steluţei Mitrea au dispărut respectivele imagini prin care îndemna lumea să voteze cu PNL. Totuşi, PSD are câteva print screen-uri care confirmă acuzaţiile aduse de PSD. Mai mult decât atât, într-una dintre acele postări, Steluţa Mitrea a etichetat mai mulţi prieteni de pe Facebook – majoritatea, cadre didactice. Pe mulţi dintre ei i-a amuzat situaţia şi nu îşi pot dea seama cum de s-a gândit inspectorul şcolar general adjunct să le folosească numele, fără voia lor.

Am întrebat-o pe doamna Mitrea şi despre informaţia pe care o avem –că ar fi fost văzută punând pliante electorale în scările de bloc din Ţăndărei. Nu a negat, nici nu a recunoscut cu exactitate, dar, din răspunsul pe care ni l-a dat, tindem să credem că sursa noastră ne-a informat corect.

“A avea o opţiune politică nu este interzis! Eu cred că fiecare cetăţean al acestei ţări are dreptul la libera exprimare, la opinie, şi la o opţiune politică! A face campanie electorală în afara programului, în timpul liber, în weekend, nu este interzis!”.

Deocamdată, Ministerul Educaţiei nu a remis un punct de vedere pentru sesizarea făcută de PSD Ialomiţa.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare