Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul prefect Cazacu s-ar putea să lase ca moştenire o datorie de câteva milioane de euro

În luna iulie 2016, Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat pe fostul prefect al judeţului Ialomiţa, Marinică Cazacu, la 3 ani închisoare cu suspendare într-un dosar penal cu un prejudiciu de 7 milioane de euro.

Daunele imense aduse statului, stabilite de procurori în rechizitoriul transmis instanţei de judecată, au fost de peste 6 milioane de euro, la care se adaugă prejudiciul de 1.069.846 de euro adus unor persoane private.

Sechestrul pus pe averea lui Cazacu nu acoperă nici pe departe prejudiciul

În declaraţia de avere depusă în data de 25 aprilie 2016, Marinică Cazacu a menţionat o casă în comuna Ion Roată – 396 mp şi o casă de vacanţă în Mâneciu, judeţul Prahova, trei sole cu terenuri agricole de peste 130 de hectare, un teren forestier de 1,5 ha, trei terenuri intravilane de peste 25.000 mp. Mai are în proprietate un autoturism Volkswagen Touareg şi un ATV. Interesant este faptul că după instituirea sechestrului de către DNA pe bunurile acestuia, din averea lui Marinică au dispărut un apartament avut în Urziceni, şi 10.000 USD dintr-un cont bancar.

Dacă înmulţim cu 8000 de euro (un preţ maximal) cele 136 de ha deţinute de Cazacu, ANAF-ul care va pune în executare sentinţa Curţii de Apel Ploieşti abia va obţine 1,088 milioane de euro. Mai rămân de vândut cele două case şi alte acareturi, dar nu mai contează. Statul pierde la această „afacere“ cu Marinică Cazacu – suma de 6 milioane de euro. Deci, Marinică a ieşit pe plus! Trăiască Curtea de Apel Ploieşti, care-şi merită cacofonia şi care nu a auzit de confiscarea extinsă.

Totuşi, cum vor fi recuperate daunele?

Mai în glumă, mai în serios – şi fără să avem vreo dorinţă macabră – credem că daunele provocate statului de fostul prefect vor ajunge în cârca moştenitorilor.

Potrivit directorului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, Gheorghe Dorobăţ, unei persoane care a păgubit statul şi nu are o avere suficientă care să acopere prejudiciul, îi este imposibil să scape de achitarea daunelor.

„Dacă este transmis spre executare la organele fiscale, vom urma măsurile de executare din codul de procedură fiscală – de la somaţie, la popriri de conturi. Nu văd vreo posibilitate să scape de această datorie. După noua lege, inclusiv dacă ar deceda, la dezbaterea moştenirii, notarul cere un certificat fiscal cu ce datorii are persoana decedată şi totul se înscrie într-un certificat de moştenitor. Unii care se gândesc că ar putea scăpa, nu scapă!”, ne-a asigurat directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare