Inițializează o căutare

SAMGPL

Obiective istorice, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CJI

Miercuri, 23 noiembrie a.c., a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Ialomiţa. Pe ordinea de zi s-au aflat şase proiecte de hotărâre cu privire la restaurarea şi conservarea unor obiective istorice. Unul dintre ele a vizat restaurarea şi conservarea Bisericii de lemn Sf. Nicolae, iar altul - punerea în valoare a monumentului istoric Oraşul de Floci.

În opinia noastră, cele mai importante au fost proiectele de aprobare a documentaţiei tehnico-economice pentru reabilitarea şi punerea în valoare a monumentului istoric Oraşul de Floci şi reabilitarea Conacului Bolomey.

De precizat că respectivele lucrări vor fi finanţate printr-un program european.

Chiar dacă respectivele iniţiative nu au ca scop obţinerea de profit, grupul de consilieri PNL a decis să se opună proiectelor de hotărâre – votând împotrivă sau abţinându-se de la vot.

Principalul lor argument a fost acela că nu are rost să investeşti în cultură dacă nu poţi face profit de pe urma ei – asta chiar dacă, după cum li s-a spus, banii vin de la Uniunea Europeană printr-un program special pentru cultură.

Noi înţelegem că rolul opoziţiei este acela de a se opune majorităţii – din păcate, cam asta face opoziţia.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare