Inițializează o căutare

SAMGPL

Noua firmă de pe platforma combinatului chimic, Chemgas, are datorii mult mai mari decât Amonil

În cazul în care nu aţi observat, combinatul chimic din Slobozia şi-a început din nou activitatea, sub umbrela Chemgas.

După mai mulţi ani de concedieri în masă, ultimele la începutul acestui an, când au fost disponibilizaţi 450 de angajaţi, Chemgas Holding Corporation pare să-şi fi pornit instalaţiile, graţie, probabil, eliberării condiţionate a afaceristului Ioan Niculae.

Amonil în insolvenţă, Chemgas pe piaţă

Dacă vă mai aduceţi aminte, în 2011, Amonil îşi schimbase obiectul de activitate din producător de îngrăşăminte, în producător de energie electrică. Totul s-a întâmplat după ce, în 2009, compania pierduse principalele active de producţie în favoarea Chemgas Holding Corporation.

În luna iulie a anului 2014, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ploieşti a formulat o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă pentru compania Amonil, care avea, la 31 martie 2014, datorii de 5.49 milioane lei – cea mai mare parte fiind constituită din dobânzi şi penalităţi. Atunci, acţiunile Amonil se prăbuşiseră cu 14,08%, pe Bursa de la Bucureşti. În prezent, compania se află în insolvenţă şi are datorii de aproximativ 10 milioane lei.

Potrivit lui Gheorghe Dorobăţ, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Ialomiţa, Chemgas nu reprezintă o mare bucurie pentru finanţiştii locali, compania având datorii de şapte ori mai mari decât Amonil.

„Chemgas nu este curată. Chemgas are datorii către bugetul de stat de vreo 70 de milioane de lei. Amonil are mai puţin, până în 10 milioane – sau exact 10 milioane. Chemgas nu e în nici un caz o fericire. Bine, nu este contribuabilul nostru, este administrat de Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii Ploieşti. Compania are datorii cam câte venituri se adună în judeţul Ialomiţa într-o lună bună”, ne-a declarat şeful AJFP Ialomiţa.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare