Inițializează o căutare

SAMGPL

IŞJ Ialomița are inspector școlar adjunct cu acte în regulă

În perioada 19 mai - 10 iunie 2016, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a organizat concurs pentru ocuparea a 53 de funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare judeţene şi a 13 funcţii vacante de directori ai caselor corpului didactic (CCD).

În momentul în care Ministerul Educaţiei a scos posturile la concurs, funcţia de inspector şcolar general adjunct al judeţului Ialomiţa era ocupată interimar de Cătălin Grigore, fostul director al Liceului Teoretic „Carol I” din Feteşti.

Pentru concursul de inspector şcolar general adjunct al judeţului Ialomiţa s-au înscris doi candidaţi. Aceştia au fost Cătălin Grigore, cel care ocupa funcţia interimar, şi Steluţa Mitrea, directorul Şcolii Nr. 1 din Ţăndărei. După ce şi-a depus dosarul de candidat, Steluţa Mitrea a primit aviz negativ din partea comisiei care a evaluat dosarul de candidat, pe motiv că nu întruneşte cerinţele postului pentru care candida. Directorul Şcolii Nr. 1 din Ţăndărei nu s-a lăsat învins de sistem şi a contestat în instanţă decizia comisiei, unde a şi câştigat dreptul de a participa la concurs. În urma susţinerii concursului, în data de 10 iunie a.c., s-au afişat rezultatele. Astfel, Steluţa Mitrea, care a învins sistemul şi a demonstrat că şi merita să participe la concurs, a obţinut punctaj maxim la proba scrisă.

După ce Mitrea şi-a obţinut în instanţă dreptul de a participa la concurs, Inspectoratul Şcolar Ialomiţa şi Ministerul Educaţiei au contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia dată pe fond de Tribunalul Ialomiţa, de admitere a dosarului candidatei Mitrea Steluţa.

Vineri, Curtea de Apel Bucureşti a respins ambele apeluri, şi al Inspectoratului Şcolar, şi al Ministerului. Prin urmare, Mitrea poate ocupa liniştită funcţia de inspector şcolar general adjunct.

Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare