Inițializează o căutare

SAMGPL

Fostul primar Gabi Ionașcu riscă să-și piardă mandatul de consilier local

Probabil, mulţi nu cunosc faptul că, din punct de vedere juridic, fuziunea dintre UNPR şi PMP încă nu este definitivă, instanţa urmând să se pronunţe sau să continue judecata la termenul din data de 3 noiembrie a.c.. Acest lucru pare să le fi băgat beţe în roate mai multor UNPR-işti.

De o astfel de întâmplare nefericită are parte şi Gabi Ionaşcu, fostul primar al municipiului-reşedinţă de judeţ, actual consilier – nu ne este clar dacă UNPR sau PMP, că nici dumnealui nu îi este. Fiind neclară coloratura politică, avem, totuşi, la îndemână altă caracterizare pentru domnia sa, şi anume – este responsabilul cu atmosfera de carnaval în cadrul şedinţelor de consiliu local.

Fostul primar Ionaşcu riscă să-şi piardă mandatul de consilier local, şi asta din cauza deciziei de a candida la Senat din partea PMP.

După cum am spus la început, în momentul de faţă şi până pe data de 3 noiembrie, Ionaşcu este încă UNPR-ist cu acte, fapt care îl împiedică să se înscrie în cursa electorală pentru parlamentare, din partea altui partid, fără să-şi piardă actualul mandat de consilier local.

Vineri, 28 octombrie a.c., PSD a sesizat secretarul Consiliului Local Slobozia cu privire la eroarea comisă de Gabi Ionaşcu, iar acesta, secretarul, la rândul său, a făcut o adresă către Prefectură, instituţia urmând să se pronunţe asupra cazului.

Ionaşcu spune că nu este membru PMP!?

Ca să aflăm exact care este situaţia, am decis să-l contactăm şi pe social-democratul-progresist-popular-liberal, pentru a ne lămuri: 

„La mine nu există nicio adeziune la PMP, domnul secretar greşeşte.”

- Dumneavoastră, când aţi făcut acea cerere, aţi completat că sunteţi membru al Partidului Mişcarea Populară.

„Aceea este declaraţia şi, evident, este făcută în baza fuziunii dintre cele două partide.”

- Păi da, dar fuziunea nu este definitivată, pe 3 noiembrie este termenul la instanţă.

„În calitatea mea de consilier, pentru a-mi pierde mandatul, eu ar fi trebuit să am o adeziune la alt partid decât cel din partea căruia am candidat, aşa spune legea. O astfel de adeziune nu există! Voi contesta ceea ce a făcut secretarul. Instanţa de judecată să hotărască ce se întâmplă în situaţia asta. Eu ştiu că băieţii din PSD vor să scape de mine, că le sunt incomod în şedinţa de consiliu local. Şi n-au făcut-o o singură dată, au mai făcut-o şi la alegerile din 2012.”

Odată contestată, orice acţiune de acest gen, poate fi blocată, Ionaşcu având drum liber spre Senat şi, în acelaşi timp, spre menţinerea mandatului de consilier local. Ce-a fost în mintea fostului primar când şi-a riscat poziţia de comentator de puncte de pe ordinea de zi, pentru o candidatură la Senat, unde nu prea are şanse, nu ştim...

Conform Legii partidelor politice – legea 14 din 2003 – chiar dacă nu are o adeziune la PMP, simplul fapt că şi-a depus o astfel de declaraţie publică, de acceptare a unei candidaturi din partea unui partid, echivalează cu înscrierea în acel partid.

Cine îi hotărăşte soarta lui Ionaşcu?

În mod normal, Consiliul Local are dreptul să hotărască dacă un consilier îşi pierde sau nu mandatul pe care îl are. Însă, conform articolului 9, alineatul 2, litera h1, din statutul aleşilor locali, pierderea calităţii de membru al partidului pe listă căruia ai fost ales, se constată încetarea mandatului de drept, prin ordin al prefectului.

Totuşi, noi îi urăm succes expertului în doctrine politice!

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare