Inițializează o căutare

SAMGPL

De la bărci şi maşini luxoase până la datorii de miliarde. Averile candidaților din Ialomița

Averile candidaţilor ialomiţeni pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie diferă, de la terenuri intravilane de mii de metri pătraţi, la venituri din pensii.

Fără îndoială, cel mai avut candidat din cursa electorală este Nicu Pericli, aflat pe prima poziţie pe lista PMP pentru Camera Deputaţilor. Acesta deţine 30 de terenuri agricole, intravilane şi extravilane, 5 autovehicule – Ford, BMW, Mercedes, Volskwagen, Nissan – chiar şi două bărci.
                                                                                                                                             
Marian Pavel, actual senator PSD şi cel care deschide lista aceluiaşi partid pentru Senat, are, înIalomiţa, 59 ha – terenuri agricole, două terenuri intravilane – unul de 1271 mp, altul de 1377 mp – şi trei case. Pe lângă indemnizaţia de senator, care este de 59 de mii de lei pe an, acesta mai câştigă, tot anual, 50 de mii de lei din agricultură.

Cristina-Ancuţa Pocora, prima pe lista PNL pentru Senat, pare să nu aibă nimic de valoare în judeţul Ialomiţa. Cele două terenuri intravilane pe care le deţine se află în Bucureşti. La un venit anual de 60.000 de lei obţinut de la Camera Deputaţilor, datoriile acesteia sunt, în acest moment, de 47.000 de euro. Liberala are şi un împrumut în valoare de 105.000 lei, luat de la o persoană fizică.


Ioan Martin, fostul candidat din partea PNL pentru Primăria Slobozia, actual fruntaş pe lista pentru Senat a celor de la ALDE, are o avere destul de impresionantă. În ultimii ani, acesta a acordat împrumuturi în cuantum de 8 miliarde de lei vechi – unul dintre ele, în valoare de 27.000 lei, fiind către PNL Ialomiţa.

Fostul primar al Sloboziei, Gabi Ionaşcu, aflat pe prima poziţie pe lista PMP pentru Senat, deţine două terenuri, ambele cu destinaţie agricolă, dintre care unul intravilan. Anual, acesta câştigă 204.000 lei de la firma sa şi 68.000 lei din exploatarea terenurilor agricole.


Cel mai îndatorat candidat ialomiţean pare să fie Tinel Gheorghe, preşedintele PNL Ialomiţa şi primul pe lista pentru Camera Deputaţilor. Acesta are un credit de 300.000 de euro la Garanti Bank. Faţă de majoritatea deputaţilor, indemnizaţia sa este ceva mai mare, ajugând să câştige anual peste 80.000 lei. Liberalul mai deţine şi două terenuri intravilane – unul de 3300 mp în Fierbinţi şi altul de 540 de mp în Bucureşti.

Tot în topul datornicilor îşi face loc şi Luminiţa Barcari, a treia pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor. Actualul inspector şcolar general are datorii de 85.000 de euro.

La polul opus în tabăra liberală se află nou-nouţul liberal Aurelian Ionescu, proaspăt plecat din barca liberal-democraţilor. Acesta deţine o casă de vacanţă în Jilavele şi două terenuri extravilane de mii de metri pătraţi în Urziceni şi în Râşnov, Braşov.


Un alt candidat liberal fără datorii pare să fie Mihaela Ojog. Aceasta deţine trei terenuri agricole, un teren intravilan de peste o mie de metri pătraţi, în Urziceni, şi o casă de vacanţă în Amara. Actualul consilier local câştigă anual 60.000 lei ca administrator al SC International Service SA.


Mihăiţă Găină, cap de listă la Camera Deputaţilor, din partea PSD, are terenuri intravilane în Ialomiţa, Constanţa şi Dolj, în acest din urmă judeţ deţine şi o casă de vacanţă. Indemnizaţia actualului deputat este de 60.000 lei pe an. Acesta mai deţine şi un cont bancar cu 20.000 euro.

Andrei Pop, al doilea pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor, câştigă anual, ca director comercial al companiei Orion, un salariu de 72.000 lei. Pe lângă salariul de director, acesta mai primeşte anual alţi 60.000 lei ca dividende la aceeaşi companie. Tânărul candidat a declarat şi ceasuri în valoare de 18.000 de euro.



Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare