Inițializează o căutare

SAMGPL

Curtea de Apel Bucureşti a decis: Primarul inculpat de la Urziceni rămâne cu interdicţia de a-şi exercita funcţia

De cinci luni de zile, Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, nu-şi poate exercita funcţia în noul mandat din cauza problemelor penale pe care le are în instanţă. În urmă cu două luni de zile, pe data de 5 august, primarul suspendat al municipiului Urziceni a fost convocat la DNA Bucureşti pentru i se prelungi măsura de control judiciar prin care i se interzice exercitarea funcţiei de primar, cu încă 60 de zile. Imediat, Sava a contestat măsura procurorilor anticorupţie la Tribunalul Ialomiţa, cerând revocarea măsurii preventive a controlului judiciar.

După cum era de aşteptat, instanţa a respins solicitarea lui Sava. Aşadar, primarul-inculpat, deşi a câştigat un nou mandat în urma alegerilor din 5 iunie, nu şi-a exercitat funcţia până în prezent. În acest mod, municipiul Urziceni se înscrie pe lista oraşelor din ţară ai căror primari au fost realeşi în funcţie, dar nu îşi pot exercita funcţia din cauza problemelor penale.

Joi, 20 octombrie, Tribunalul Ialomiţa a încheiat prima etapă a procesului lui Sava, respectiv camera preliminară şi a constatat că instanţa a fost sesizată legal, iar probele şi actele de urmărire penală au fost administrate cu respectarea codului penal.

În ceea ce priveşte măsura controlului judiciar luată faţă de inculpatul Constantin Sava, Tribunalul Ialomiţa i-a respins contestaţia împotriva măsurii preventive şi a menţinut toate obligaţiile impuse prin respectiva măsură. Aşadar, în continuare, Sava nu are voie să-şi exercite funcţia de primar şi nici să ia legătura cu inculpata Irimie Măria şi cu martorii Ceteraş Gheorghiţă, Buculescu Elena, Bratu Marina, Badea Nicolae şi Mitu Zoica. De asemenea, inculpatul nu are voie să părăsească România fără încuviinţarea instanţei.

Nemulţumit fiind de prelungirea măsurii preventive, Sava a atacat decizia Tribunalului Ialomiţa la Curtea de Apel Bucureşti. Joi, 3 noiembrie a.c., Curtea de Apel a respins pentru a doua oară contestaţia lui Sava. Prima dată i-a respins-o pe data de 14 septembrie a.c.

Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare