Inițializează o căutare

SAMGPL

Condamnat în dosarul „prinţului“ Paltin Sturdza, afaceristul Ceteraș s-a prezentat la arestul IPJ pentru încarcerare

În luna martie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ceteraş Gheorghe şi sub control judiciar, a inculpatului Vasile Mihail - Cosmin, avocat în Baroul Buzău, în sarcina cărora a fost reţinută săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier, în perioada imediat următoare emiterii deciziei nr. 231/2012, inculpatul Paltin Gheorghe Sturdza şi avocatul său, Adam Ioan, au efectuat demersuri pentru a se efectua o cât mai rapidă punere în posesie şi eliberare a titlului de proprietate prin coruperea funcţionarilor publici implicaţi.

Având în vedere că Tribunalul Covasna dispusese cea mai mare retrocedare de pădure din România (43.227 ha), rămasă irevocabilă, interesul persoanelor care se ocupau în mod obişnuit cu vânzarea de păduri a fost foarte ridicat, ştiut fiind că valoarea unei păduri creşte proporţional cu mărimea suprafeţei compacte.

Ceteraş s-a oferit să facă intervenţii

Astfel, unul dintre primii interesaţi de pădurea proaspăt câştigată a fost şi inculpatul Ceteraş Gheorghe, care l-a contactat pe inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe şi i-a solicitat să-i acorde o întâlnire legată de subiectul terenului respectiv.

La data de 26 iulie 2012, cu ocazia întâlnirii pe care au avut-o la Braşov, inculpaţii Vasile Mihail Cosmin şi Ceteraş Gheorghe i-au pretins inculpatului Paltin Gheorghe Sturdza suprafaţa de 10.000 de hectare de pădure (25% din suprafaţa totală), în schimbul determinării funcţionarilor din judeţul Bacău (prefect – preşedintele Comisiei judeţene de fond funciar, ITRSV, Direcţia silvică etc.) să efectueze cât mai urgent punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate pentru cele 43.227 ha de teren forestier.

Acesta din urmă nu a acceptat propunerea celor doi inculpaţi, comisionul pretins părându-i-se foarte mare.

Reamintim că inculpaţii Ceteraş Gheorghe şi Vasile Mihail-Cosmin fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, care priveşte reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 5.134 hectare de teren forestier.

De la doi ani cu suspendare la 3 ani cu executare

La începutul acestui an, mai exact pe data de 3 mai a.c., Curtea de Apel Braşov a dat prima sentinţă. Ambii inculpaţi, şi Ceteraş, şi avocatul Vasile, au fost condamnaţi la câte doi ani închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani. Sentinţa nu a rămas definitivă, fiind atacată şi de inculpaţi, şi de DNA. Marţi seară s-a pronunţat şi Înalta Curte care a admis apelul DNA, schimbând total sentinţa de fond. Astfel, Înalta Curte a decis ca inculpatul Ceteraş să execute 3 ani de închisoare. imediat după pronunţare, afaceristul s-a predat la sediul IPJ Ialomiţa.

Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare