Inițializează o căutare

SAMGPL

Baha, cămătarul periculos din Borăneşti, trimis la puşcărie pentru că a fraudat APIA

În toamna anului 2012, procurorii Judecătoriei Urziceni au reuşit să destructureze o grupare de cămătari din comuna Borăneşti. Cei trei cămătari periculoşi, Mihai Vasile, zis Baha, Radu Florian şi Sandu Romeo, zis Untură au fost trimişi în judecată pentru şantaj.

În cele din urmă, după câteva luni de judecată, cei trei cămătari din Borăneşti au fost condamnaţi şi duşi la penitenciar să execute pedepsele primite.

Numai că, din câte s-ar părea, înainte să fie arestat, unul dintre cei trei cămătari a mai săvârşit alte fapte. Este vorba despre şeful grupului de cămătari, interlopul Mihai Vasile, zis Baha. Acesta a fost trimis în judecată pentru infracţiuni asimilate faptelor de corupţie.

Potrivit unor informaţii neoficiale, Baha ar fi săvârşit faptele pentru care a fost trimis în judecată în decursul lunii iunie 2012. Atunci, interlopul a încheiat mai multe contracte de comodat cu nişte co-naţionali de-ai săi prin care se angaja să lucreze terenurile agricole ale acestora. Per total, ar fi vorba despre o suprafaţă de aproximativ 18 hectare, pentru care Baha a solicitat şi primit şi subvenţii de la APIA.

Ce a făcut interlopul cu banii primiţi de la APIA, nu ştim exact, probabil i-a plasat cu camătă. Cert este, însă, că nu i-a folosit pentru scopul pentru care i-a primit. De aici, au pornit noile probleme penale ale lui Baha.

Trimis în judecată sub control judiciar, cămătarul Baha a fost condamnat zilele trecute şi pentru frauda cu subvenţiile de la APIA încasate ilegal.

Astfel, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşită în formă continuată, inculpatul Mihai Vasile a fost condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare. De asemenea, Baha a mai fost condamnat la 2 ani şi zece luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete în vederea obţinerii de fonduri europene. Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a constatat concursul de infracţiuni pentru aceste pedepse cu pedeapsa de 2 ani şi 10 luni închisoare aplicată inculpatului de aceeaşi instanţă pentru cămătărie în anul 2013 şi astfel va executa în regim de detenţie pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi zece luni închisoare. De asemenea, instanţa a scăzut din pedeapsă perioada executată de la 28.06.2012 la 14.06.2013 şi de la 20.11.2013 la 07.10.2014. Totodată, a menţinut liberarea condiţionată a inculpatului Mihai Vasile dispusă prin sentinţa penală din 3.10 2014 a Judecătoriei Medgidia.

Aceeaşi instanţă a dispus anularea a 29 de contracte de comodat falsificate şi folosite de inculpat şi l-a obligat la plata sumei de 8.438,29 lei despăgubiri civile către partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură - Centrul Judeţean Ialomiţa. Tot Baha mai are de plătit şi suma de 6.000 lei, cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa este definitivă.

Sorin Duţu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare