Inițializează o căutare

SAMGPL

Mihaela Ojog, tânăra liberală, candidată pentru Camera Deputaţilor

Mihaela Ojog, în prezent consilier local la Slobozia, ocupă a treia poziţie pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor. Ce a determinat-o să candideze şi ce îşi propune în cazul în care va ocupa un scaun în Camera Deputaţilor, aflăm chiar de la domnia sa.

- Candidaţi din partea Partidului Naţional Liberal, formaţiune cu ajutorul căreia aţi câştigat actualul mandat de consilier local. Consideraţi că puteţi face mai mult, şi de aceea aţi decis să candidaţi şi pentru Camera Deputaţilor?

„Această candidatură pe locul patru pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor a venit în urma propunerii domnului preşedinte Tinel Gheorghe şi m-a onorat, drept pentru care am fost de acord. Este o provocare personală şi sunt convinsă că o să am foarte multe de învăţat.”

- Care sunt relaţiile cu ceilalţi colegi de partid? Ei vă susţin?

„Fără votul colegilor mei, candidatura mea nu ar fi fost validată. Deci, mă bucur de sprijinul lor şi le mulţumesc şi pe această cale pentru încurajări şi pentru susţinere.”

- Care sunt principalele dumneavoastră obiective? Spre exemplu, ce idei aveţi pentru tineri?

„M-am născut, am crescut în acest oraş şi tot aici îmi cresc copiii. Părinţii îşi doresc, în general, foarte multe lucruri pentru copiii lor. Unele stau în puterea lor să le îndeplinească pentru copii, altele nu. Suntem conectaţi involuntar şi impersonal la toate realităţile care ne înconjoară şi toate temerile noastre se răsfrâng în acest cadru.

Mă uit în ochii lor şi nu le pot promite că îşi vor găsi un loc de muncă, nu le pot promite că societatea îi va evalua corect, bazându-se pe criterii de competenţă, nu le pot promite că fără compromisuri vor avea succes, sau că plecatul din ţară nu este o opţiune. Dar, le pot promite, prin alegerea mea de a mă implica în viaţa comunităţii, că voi lua fiecare decizie cu credinţă şi convingerea că politica trebuie să se facă cu responsabilitate, în spiritul legii şi al dorinţei de a construi, fără demagogiile de care suntem toţi atât de sătui.

Generaţia din care fac parte este neîncrezătoare, este sătulă de promisiuni care nu se reflectă în viaţa lor de zi cu zi. Eu mă încăpăţânez să cred că avem capacitatea să ne adaptăm vremurilor, că există abordări concrete şi eficiente în societate, că le putem aplica cu responsabilitate pentru viitorul copiilor noştri.

Consider un obiectiv important, nu doar pentru tineri, pentru întreaga comunitate, sprijinirea prin facilităţi fiscale, birocratice, prin disponibiltate la dialog, a potenţialilor investitori economici care să absoarbă forţa de muncă şi care să revitalizeze acest segment atât de problematic în acest moment. "

- Cu ce v-aţi ocupat până acum / cu ce vă ocupaţi?
"În acest moment sunt administrator împreună cu familia la o societate comericală care desfăşoară o activitate de peste 20 de ani în acest oraş. Profesia mea este de jurist, sunt consilier local din partea PNL, sunt membru în Comisia de politică externă a PNL la nivel central, sunt membru al Patronatului Tinerilor Întreprizători şi încerc să fac faţă unei provocări minunate – să cresc şi să instruiesc doi băieţi care se pricep foarte bine să fie băieţi."

- De ce PNL?

"Mă regăsesc în ideologia liberală, în setul de valori şi concepte care stă la baza ei "

- Ce părere aveţi despre situaţia politică din România, în momentul de faţă?

"Astăzi, toată lumea se plânge de ceea ce a devenit România. Indignarea ia diverse forme. Există tendinţa de a judeca toate mişcările politice laolaltă. Şi adevărul este că, azi, în Romania, sunt pacienţi care mor cu zile şi cu larve, copii care nu au acces la educaţie şi apoi îngroaşă rândurile absolvenţilor fabricilor de diplome, sunt multe probleme legate în context social, economic şi politic.

Însă, văd şi zorii unei conştientizări şi maturizări politice noi care îmi dă speranţa că, în ciuda contextului extern dificil, România va găsi calea corectă şi se va schimba în bine, un bine reflectat în viaţa oamenilor de zi cu zi. Sper că indignarea să motiveze, iar singura modalitate concretă prin care societatea se poate exprima este votul. Aceasta este democraţia, bunul cel mai de preţ câştigat după decembrie ’89. Indiferent de opţiunea politică îndemn la vot, aceasta fiind singura modalitate de a sancţiona."

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare