Inițializează o căutare

SAMGPL

Doi liberali au făcut circ în ședința de consiliu local la Urziceni

Luni, la Urziceni, a avut loc şedinţa ordinară a consiliului local, cu 11 puncte pe ordinea zi, majoritatea neiertate de argumentele total semidocte ale opoziţiei liberale.

Şedinţa a luat start cu stângăcie, graţie preşedintelui de şedinţă, Daniela Ianuş, consilier local PNL şi preşedintele organizaţiei de femei liberale din Urziceni. Dacă doamna Ianuş s-ar pricepe la citit, cum se pricepe la ironii ieftine, considerăm că şedinţele de consiliu pe care le moderează ar fi cel puţin decente, măcar din punct de vedere organizatoric.

Al treilea punct de pe ordinea de zi făcea referire la închirierea unui patinoar artificial, pentru municipiul Urziceni, pe o durată de minimum trei luni, începând cu data de 1 decembrie. Conform proiectului, costurile s-ar ridica la 165.600 lei, cca. 29 de mii de euro, pentru un patinoar mobil pe o suprafaţă de 600 mp. Căutând pe internet cam cât ar costa o astfel de investiţie, constatăm că preţurile de închiriere a unui patinoar, pe aceeaşi suprafaţă, se ridică la 60 de mii de euro, dublu faţă de preţul achiziţiei pe care ar urma să o facă primăria Urziceni. Noi spunem că merită.

Opoziţia liberală spune că n-are rost

„Noi plătim toţi banii grămadă, într-o singură tranşă, iar apoi, tot noi stăm şi muncim ca să scoatem acei bani. Cineva care vrea să facă această activitate, să vină şi să o facă, pe banii lui!” s-a revoltat Lidun Antonescu, consilier local PNL, cu privire la închirierea patinoarului. Vă traducem noi ce voia exact să spună liberalul: de ce să dăm noi, dom‘ne, 30 de mii de euro pentru un patinoar? Să vină cine vrea cu patinoarul şi să-şi desfăşoare aici activitatea!

Doar că respectivul consilier n-a înţeles nimic. Din ce am înţeles şi noi, ideea nu e ca primăria să facă profit din toată treaba, sau să recupereze până la ultimul bănuţ. Ideea este ca tinerii din Urziceni să aibă unde să-şi petreacă timpul liber iarna. Consilierul PNL nu ia în calcul nici susţinerea agenţilor economici, în jurul patinoarului putând cu uşurinţă să fie desfăşurate activităţi comerciale specifice sezonului. Principala grijă a liberarilor a fost însă, curentul electric consumat.

Dar, ştiţi ce ne miră pe noi? Schimbarea asta a domnului Antonescu. Dacă în mandatul anterior vota cu două mâini festivaluri de o seară pe care se cheltuiau miliarde, brusc a devenit chibzuit şi ţine cu bugetul primăriei.

Şedinţa s-a încheiat cu scandal, asta după ce consilierii, prin vot secret, au votat consilierul care să ocupe funcţia de viceprimar. Rezultatul n-a fost deloc pe placul liberalilor de circumstanţă, motiv pentru care aceştia au părăsit sala de şedinţă aducându-i jigniri viceprimarului cu atribuţii de primar, Liviu Cazan: „Un mincinos eşti domnu’ Liviu Cazan! Un mincinos, un trădător şi un tâlhar”. După cum a spus şi Liviu Cazan în cadrul şedinţei, şi a fost aprobat de fostul viceprimar PNL, Nicolae Cristea, fiecare pricepe cât poate. În finalul şedinţei de consiliul local, Cristea a repetat şi el invectivele lui Antonescu la adresa lui Cazan.

Andrei Banu


Toate informaţiile publicate pe acest site de către administrator/webmaster sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.


Lăptăria cu caimac
Polaris


Comentarii prin Facebook
Citește Condițiile de utilizare